Percheziții în vamă! Mai mulți poliţişti de frontieră, SĂLTAȚI de procurorii DIICOT

Percheziții în vamă! Mai mulți poliţişti de frontieră, SĂLTAȚI de procurorii DIICOT

Acțiune de amploare desfășurată, marți dimineață, de procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Timișoara, care au făcut zeci de percheziții atât în vamă, cât și la locuințele unor polițiști de frontieră.

Descinderile au început imediat după ce s-a făcut schimbul de tură, iar vama a fost blocată. Cozi de mașini s-au format pe ambele sensuri, atât la ieșirea din țară, cât și la intrare.

Acestea au vizat atât Punctul de Trecere Frontieră Moravița, cât și locuințele mai multor polițiști de frontieră și contrabandiști de țigări din Timișoara, Deta, Moravița Jebel, Caraș Severin și Hunedoara.

Ancheta vizează peste 20 de politiști de frontieră și 30 de traficanți.

Persoanele la locuințele cărora s-au efectuat descinderi sunt suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, complicitate la contrabandă, luare și dare de mită.

Potrivit anchetatorilor, mai mulți poliţişti de frontieră din PTF Stamora-Moraviţa, sub coordonarea şefului de punct acţionau în mod coordonat, în cadrul unui grup infracţional organizat, în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie prin neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu privitoare la supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat. Beneficiile materiale erau împărţite între membrii grupării infracţionale.

Potrivit DIICOT, activitățile ilicite desfășurate prin PTF Moravița nu vizau doar activitățile de contrabandă, ci orice activități apte să genereze venituri ilicite, precum sprijinirea traficului de migranți, favorizarea unor infractori dați în urmărire generală, prin permiterea accesului acestora nestingherit peste frontiera de stat, omiterea constatării, contra unor sume de bani, a oricăror abateri de natură contravențională înregistrate la momentul trecerii frontierei, și, nu în ultimul rând, atunci când nu putea fi constatată nicio neregulă, polițiștii pretindeau sume de bani de la persoanele care tranzitau frontiera, invocându-se o așa-numiută “tradiție”, căreia călătorii trebuiau să i se supună.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.