PERCHEZIŢII la firma surorii lui Victor Ponta. Cumnatul lui Ponta, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma, ADUȘI la DNA pentru AUDIERI

PERCHEZIŢII la firma surorii lui Victor Ponta. Cumnatul lui Ponta, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma, ADUȘI la DNA pentru AUDIERI

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu este audiat de către procurorii DNA într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. Acesta a fost adus, marţi, cu mascaţii la sediul DNA Ploieşti.

În acelaşi dosar mai dau explicaţii şi deputatul Sebastian Ghiţă, care ar avea calitatea de suspect, colegul acestuia din Camera Deputaţilor, Vlad Cosma, dar şi şeful Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, adus cu mandat de aducere pentru a fi audiat în dosarul care vizează modul de derulare a lucrărilor pentru introducerea canalizării în zeci de localităţi din Prahova, inclusiv Comarnic.

Întrebat dacă are vreo legătură cu contractul de canalizare de la Comarnic, Mircea Cosma a răspuns că „singura legătură constă în faptul lucrările se derulează în judeţul Prahova”.

La audieri au ajuns şi Marian Coman, fost consilier PSD, precum şi omul de afaceri Vladimir Răzvan Ciorba.

În acest dosar, anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însuşiţi în interes propriu. În acelaşi dosar există şi suspiciuni legate de comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală.

Procurorii DNA au efectuat 14 percheziţii, în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, precum şi la locuinţa acestora.

Prejudiciul produs a fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală, potrivit unor surse

Foto: stirile.rol.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.