Persoanele fizice îşi pot plăti obligaţiile bugetare şi prin intermediul anumitor bănci

Persoanele fizice îşi pot plăti obligaţiile bugetare şi prin intermediul anumitor bănci

Persoanele fizice pot să-şi plătească obligaţiile bugetare şi prin intermediul băncilor, anunţă reprezentanţii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timiş (DGRFPT). „În vederea colectării veniturilor bugetelor componente ale bugetului general consolidat de la contribuabilii persoane fizice (plătitori de impozite, taxe, contribuţii sau alte venituri bugetare), pe numele Ministerului Finanţelor  Publice a fost deschis câte un cont tranzitoriu la următoarele instituţii de credit (bănci): BCR SA, CEC BANK, BANCA COMERCIALA FEROVIARA, ROMANIAN INTERNATIONAL BANK, LIBRA INTERNET BANK, cont în care pot fi efectuate plăţi făra comisioane bancare”, se arată într-un comunicat de presă remis de DGRFPT.
Persoanele fizice care sunt clienţi ai băncilor mai sus menţionate pot efectua plăţi în contul tranzitoriu utilizând codul numeric personal (CNP-ul) pentru plata obligaţiilor bugetare.
Informaţiile obligatorii care se înscriu în ordinele de plată pentru Trezoreria Statului  (OPTT) prin care contribuabilii persoane fizice efectuează plăţi către bugetele componente ale bugetului general consolidat în Contul tranzitoriu sunt prevăzute în  OMFP nr. 1801/2011.
Contul tranzitoriu se generează în momentul completării ordinelor de plată pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu (OPTT) cu ajutorul aplicaţiei informatice.
Aplicaţia informatică pentru prelucrarea asistată, validarea şi listarea ordinelor de plată pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu (OPTT), Nomenclatorul conturilor de venituri bugetare/disponibilităţi şi Nomenclatoarele cu primăriile, casele de pensii, casele de sănătate şi agenţiile de şomaj pot fi descărcate de la adresele:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/programeutile/programe_OPFV.htm
http://www.dgfptm.ro- rubrica Trezorerii, titlul Plăţi în Contul Tranzitoriu făra comisioane bancare
De asemenea, aplicaţia informatică şi instrucţiunile de completare a formularului ordin de plată pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu (OPTT) pot fi preluate de la sediul trezoreriilor operative la care sunt arondaţi plătitorii persoane fizice.
Persoanele fizice arondate la Trezoreria Arad, Trezoreria Chişineu Cris, Trezoreria Ineu, Trezoreria Lipova, Trezoreria Sebiş, Trezoreria Săvârşin se pot adresa pentru informare şi asistare în ceea ce priveşte modul de completare a ordinului de plată pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu (OPTT), la sediul acestora:
Trezoreria Arad: Arad, B-dul Revoluţiei nr. 77-79
Trezoreria Chişineu Criş: Oraş Chişineu Criş, Str. Gării Nr. 1 A
Trezoreria Ineu: Oraş Ineu, Str. Republicii, Nr.16
Trezoreria Lipova: Oraş Lipova, Str. N.Bălcescu Nr. 5
Trezoreria Sebiş: Oraş Sebiş, Str.Piaţa Tineretului Nr. 1A
Trezoreria Săvârşin: Comuna Săvârşin, Nr. 400 A

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.