Peste 30 de turişti au fost GĂSIȚI MORȚI în urma ERUPȚIEI unui VULCAN

Peste 30 de turişti au fost GĂSIȚI MORȚI în urma ERUPȚIEI unui VULCAN

Peste 30 de turiști care se aflau în drumeţie spre vârful Ontake din Japonia au fost găsiți duminică fără suflare de echipele de salvare, în apropiere de vulcanul care a erupt în centrul Japoniei. Aproximativ 300 de persoane se îndreptau spre vârf în momentul în care vulcanul Ontake a început să erupă sâmbătă la prânz, proiectând în jur nori de cenuşă, pietre şi vapori.

Majoritatea celor care se aflau pe munte au fugit, dar cca 45-49 de turiști, potrivit estimărilor autorităţilor locale, nu au mai putut coborî şi au petrecut noaptea în refugii.

Ei au fost găsiţi în apropiere de vârful Ontake, cu altitudinea de 3.067 de metri între prefecturile Nagano şi Gifu.

„Avem confirmarea că peste 30 de persoane cu stop cardiac au fost găsite în apropiere de creastă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al prefecturii Nagano, fără a oferi și alte precizări.

Echipele de salvare vorbesc despre stop cardiac în cazul victimelor care nu prezintă niciun semn vital, iar acest termen este folosit în mod curent de autorităţi japoneze în aşteptarea certificatului de deces emis de medici.

Aproximativ 550 de militari, poliţişti şi pompieri participă la operaţiunile de salvare pentru a le veni în ajutor zecilor de persoane blocate pe munte de vulcan.

Foto: article.wn.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.