Peste 300 de elevi arădeni ABSENȚI de la simularea primului lor EXAMEN IMPORTANT

Peste 300 de elevi arădeni ABSENȚI de la simularea primului lor EXAMEN IMPORTANT

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a  2018 – proba  Limba și literatura română s-a  desfășurat  în 110 centre, informează ISJ Arad.

Din totalul de  3626 de elevi înscrişi la simulare, au fost prezenţi 3294 elevi, 332 elevi fiind absenți. Nu a fost eliminat nici un elev, nu s-a semnalat nici un incident.

Scopul simulărilor este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile și standardele examenelor cât și, pe de altă parte, facilitarea unei analize pertinente a nivelului de pregătire al elevilor.

Conform OMEN 4793/31.08.2018 privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2017-2018, unitățile de învățământ vor transmite ISJ-ului un raport și un plan de măsuri care vizează ameliorarea performanțelor la acest examen.  Prin implementarea acestor măsuri se dorește  ca, la momentul examenului, elevii să fie capabili de rezultate superioare celor din anii anteriori, anunță inspectorul şcolar general, prof. Claudius Lucian Mladin.

De remarcat că au existat câteva cazuri speciale:

  • La Școala Gimnazială Șilindia au fost mici probleme cu descărcarea subiectelor dar care s-au rezolvat în timp util, apelându-se la varianta de rezervă conform precizărilor din metodologie
  • La Școala Gimnazială Fântânele – susținerea Evaluării Naționale pentru elevii de clasaVIII-a  2018 – proba  Limba și literatura română a început mai târziu.

Comisia județeană de organizare și desfășurare a Examenului de Evaluare  Națională pentru elevii de clasa a VIII-a  2018 mulțumește tuturor unităților școlare pentru desfășurarea în bune condiții a probei de Limba și literatura română.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.