Peste 7 milioane de euro pentru reabilitarea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad!

Peste 7 milioane de euro pentru reabilitarea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad!

Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va fi reabilitat, modernizat şi echipat cu fonduri nerambursabile prin Regio – Programul Operaţional Regional.

În cursul zilei de astăzi a avut loc semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate”. Finanţarea proiectului se face în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” al Regio-Programul Operațional Regional.

Evenimentul de semnare a contractului de finanţare a avut loc în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Arad (CJA), Nicolae Ioţcu, a reprezentantului beneficiarului de finanţare nerambursabilă şi a directorului general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest. Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanţare vizează reabilitarea, modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pe parcursul a 16 luni de implementare.

„Ne-am făcut un obiectiv din a investi în sistemul de sănătate arădean şi am demonstrat că se poate. Am semnat astăzi un nou proiect, în valoare de peste 7 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene, bani care vor intra în achiziţia de aparatură medicală performantă şi lucrări la ambulatoriul spitalului. Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm acest proiect, vom începe implementarea astfel încât să îl finalizăm până la sfârşitul anului 2015. Nu ne vom opri aici, pentru că le-am promis arădenilor că vom transforma Spitalul din Arad într-un loc unde sănătatea lor va fi îngrijită în mod corect şi profesional”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Este cel mai mare proiect din componenta de proiecte pentru zona de ambulatorii. La Spitalul Judeţean Arad vor ajunge 2 milioane de euro, bani ce vor intra în lucrări de infrastructură şi 6 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură. În plus, a fost deja lansată şi licitaţia de lucrări, ceea ce va optimiza perioada de executare. Lucrările şi echipamentele sunt la standarde performante, ajutând in acest fel decizia medicilor în punerea diagnosticelor”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Teodora Olaru, managerul Spitalului de Urgenţă Arad, s-a declarat, la rândul său, mulţumită: „Va fi pentru prima dată când pacientul din Arad nu va mai fi transportat în alte locuri pentru investigaţii, deoarece vom avea aparatură performantă, care va pune un diagnostic foarte rapid şi foarte exact. Vorbim despre realizarea unor cabinete integrate în secţiile noastre, respective ambulatoriu integrat, cardiologie, gastro enterologie, boli interne, oftalmologie, ORL, pediatrie, laborator de imagistică. În moomentul de faţă lucrăm pe un singur computer tomograf, care este suprasolicitat. Prin acest proiect, vom avea două computere tomografice, vom avea rezonanţă magnetică, astfel încât diagnosticul va fi foarte rapid”, a precizat aceasta.

Valoarea totală a cererii de finanţare este de 34.757.734,44 lei (7.906.493,13 euro) iar 25.499.998,71 lei (5.800.595,69 euro) reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.  Implementarea proiectului va determina o creştere a calităţii actului medical, o scădere importantă a numărului de pacienţi redirecţionaţi către alte unităţi medicale, o scădere a timpului necesar pentru diagnosticare şi tratament, precum şi extinderea gamei de servicii medicale furnizate în cadrul ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Domeniul major de intervenţie 3.1 al Regio-Programul Operațional Regional, dedicat proiectelor ce vizează reabilitarea/modernizare/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, are o alocare financiară de 17,59 milioane euro pentru Regiunea Vest. Începând din data de 5 noiembrie 2010 nu se mai pot depune proiecte în cadrul acestui domeniu major de intervenție, domeniul fiind închis.

Până în prezent, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanţare în cadrul domeniului major de intervenţie 3.1 un număr de 26 de proiecte, totalizând o valoare a finanţării nerambursabile de 43,91 de milioane de euro. Ca urmare a acestui fapt, finanţarea nerambursabilă solicitată prin proiectele depuse depăşeşte cu 129,56% alocarea regională. Au fost semnate contracte de finanţare pentru 16 proiecte, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 28,33 de milioane de euro, 4 proiecte – cu o valoare a finanţării nerambursabile de 12,04 milioane de euro – se află în etapa de precontractare, iar 6 proiecte cu o valoare a finanţării nerambursabile de 3,54 de milioane de euro au fost respinse.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.