Persoană DISPĂRUTĂ în pădure, la Moneasa, și femeie căzută în fântână, la Arad! Intervenții DIFICILE ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (FOTO)

Persoană DISPĂRUTĂ în pădure, la Moneasa, și femeie căzută în fântână, la Arad! Intervenții DIFICILE ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (FOTO)

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au desfăşurat 75 misiuni în doar câteva zile.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a intervenit în perioada 31 mai – 4 iunie la șapte incendii și în alte nouă situații. De asemenea, echipajele SMURD au avut în această perioadă 59 de intervenţii.

S-a intervenit pentru stingerea unui număr de şapte incendii, un incendiu la autoturism, două de vegetatie uscată şi resturi menajere, trei la anexe de locuit, la o hală şi la un depozit de îngrăşământ în aer liber. Au mai fost executate două misiuni, una de recuperare a unui cadavru dintr-o fântână şi una de căutare a unei persoane rătăcite şi şapte alte intervenţii. Modulele SMURD au intervenit în 59 de situaţii, dintre care patru intervenții au fost la accidente rutiere.

Detaşamentul de Pompieri Arad a intervenit cu un echipaj format din 4 pompieri militari şi o autospecială, în data de 3 iunie în municipiul Arad pentru stingerea unui incendiu la o hală părăsită. Incendiul se manifesta în interior unde ardeau deseuri din material lemnos şi textil. Foul a fost stins în 20 minute fără a produce alte pagube. Cauza probabilă foc deschis în spaţii închise, cel mai probabil provocat de către persoanele fără adăpost.

Tot duminică, echipajul de căutare salvare a fost solicitat în cartierul Gai pentru a scoate un o persoană dintr-o fântână. La intervenţie s-a deplasat un echipaj format din cinci salvatori dar din păcate persoana, o femeie în vârstă de 85 de ani era decedată. A fost scoasă la suprafaţă dintr-o fântână de aproximativ 8 metri cu o lamă de apă de 2 metri.

ISU Arad mai informează că Detaşamentul de Pompieri Sebiş a intervenit duminică cu ambele gărzii de intervenţie, Garda nr. 1 Sebiş și Garda nr. 2 Gurahonţ, pentru căutarea unei persoane rătăcite în pădure în zona Moneasa (un muncitor forestier), stingerea unui incendiu la un autoturism în localitatea Almaş şi la un depozit de îngrăşământ în aer liber la o fermă în localitatea Cuied. La căutarea persoanei dispărute, care a fost în cele din urmă găsită în pădure, au luat parte și jandarmii montani.

Foto 1: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.