Peste 9 MILIOANE de persoane AU MURIT din cauza ei într-un singur AN și nu este vorba de o boală! Ce s-a întâmplat

Peste 9 MILIOANE de persoane AU MURIT din cauza ei într-un singur AN și nu este vorba de o boală! Ce s-a întâmplat

În anul 2015, aproximativ un deces din șase a fost cauzat de acest fenomen, ceea ce înseamnă un număr de 9 milioane de decese la nivel mondial.

Fie că se află în aer, sol, apă, sau este urmarea unor reacții chimice, poluarea are efecte dezastruoase asupra sănătății noastre, iar din păcate nu i se dă importanța cuvenită.

Potrivit ultimului studiu extrem de elaborat, la care au participat 40 de cercetători din toată lumea, poluarea din aer este cea mai periculoasă. Peste șase milioane și jumătate de oameni au pierit in 2015 din cauza acesteia. Apoi urmează decesele cauzate de apa poluată, 1, 8 milioane, și poluarea de la locul de muncă, din cauza căreia au murit 800 000 de persoane în anul respectiv.

Expunerea îndelungată la poluare duce la cancer pulmonar, boli de inimă, boli gastro-intestinale și nu numai. Potrivit studiului, 92% din decesele cauzate de poluare au loc în țări mai sărace, dar și în cele unde se dorește o industrializare rapidă, precum India, Bangladesh, Pakistan sau China.

Sursa: CNN

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.