BREAKING NEWS: Gata cu MAȘINILE DIESEL în Uniunea Europeană!

BREAKING NEWS: Gata cu MAȘINILE DIESEL în Uniunea Europeană!

Atitudinea oficialilor de la Bruxelles s-a schimbat după scandalul emisiilor de la Volkswagen. Comisia Europeană pregătește acum o serie de propuneri legislative pentru a încuraja producerea de automobile electrice.

Investițiile în cercetarea privind motoarele diesel nu ar mai trebui continuate, resursele financiare urmând să fie alocate pentru crearea unei piețe a mașinilor electrice. Acesta este planul Comisiei Europene.

Potrivit firmei de consultanță AlixPartners, vânzările de automobile Diesel pe piața europeană ar putea să scadă de la 52%, cât sunt în prezent, la doar 9% în 2030.

Grupurile de lobby care reprezintă interesele producătorilor de combustibili lichizi au simțit deja pericolul și critică inițiativa Comisiei. „Utilitatea combustibililor lichizi este imbatabilă”, a precizat John Cooper, directorul general al grupului de lobby FuelsEurope.

În loc să se continue investițiile în cercetarea privind crearea unor motoare diesel și pe benzină mai ieftine, „ar trebui să alocăm banii mașinilor electrice, mașinilor cu zero emisii”, insistă comisarii europeni.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.