A plouat cu medalii pentru judoka de la CSM Arad

A plouat cu medalii pentru judoka de la CSM Arad

A plouat cu medalii pentru judoka de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Arad la Turneul Internaţional „Josip Potnek” şi Euro Liga U-16.

Competiţia internaţională de judo a adunat în localitatea Osijek din Croatia o parte din cei mai buni sportivi de la CSM Arad şi nu numai, un mare număr de cluburi participante, din mai multe ţări.

De asemenea, tribunele au fost pline cu părinţi şi alţi susţinători ai sportivilor. Competiţia de judo s-a desfăşurat pe 5 tatami (spaţii de luptă) iar sportivii  au fost premiati cu medalii.

Judoka de la CSM Arad, pregătiţi de antrenorii: Lazăr Ionel , Botaş Gabriela, Lazăr Loghin şi Dorin Drimbe au înscris în competiţie un număr de 24 judoka din care s-au evidenţiat următorii:

U-8,   Locul I  : Barta Andrei,

U-10, Locul I  : Budugan Andrei şi Mercea David,

Locul II : Maier David şi Cope Morodan Michael

Locul III: Roman Raisa,

U-12, Locul I   : Roman Ştefan şi Bociort Maria,

Locul II  : Barta Tudor,

Locul III: Pop Vlad şi Peşteleu Sebastian,

U-14, Locul I  : Calmar Gabriel,

Locul II : Ciopraga Andreea,

Locul III: Voica Andrada şi Pop Flavius,

U-16, Euro Liga etapa 3-a :

Locul II : Turc David,

U-18, Locul I  : Turc David.

Au pierdut meciul pentru medalia de bronz: Tincu Alin, Dincă Saşa şi Vidam Kevin.

O medalie de aur la U-14, a fost obţinută de judoka Nikolasz Must -prof. Hărşan Dorel, care a concutat pentru CSS Gloria Arad.

În calendarul competiţional al secţiei de judo, mai sunt anul acesta câteva competiţii internaţinale neoficale la care reprezentanții CSM Arad vor participa, urmând ca anul să se încheie pentru judoka arădeni cu „Cupa CSM Arad”, ce va avea loc în luna decembrie .

28 octombrie, Ziua Mondială a Judo-ului

Începând cu anul 2010, Ziua Mondială a Judo-ului este sărbătorită, în fiecare an, la 28 octombrie. Inițiativă a Federației Internaționale de Judo, această zi are rolul de a promova această disciplină, care, este mai mult decât un simplu sport de contact, este un sistem de educație bazat pe valori bine definite, precum onoare și respect.

Data de 28 octombrie are o semnificație aparte pentru practicanții judo-ului, fiind ziua de naștere a învătătorului și atletului japonez Jigoro Kano  (1860-1938), fondatorul judo. Judo este prima artă marțială japoneză care s-a bucurat de popularitate internațională și prima care a devenit disciplină olimpică

Secţia de judo de la C.S.M. Arad a sărbătorit Ziua Mondială a Judo-ului, care anul acesta s-a desfășurat sub sloganul „Curaj”, împreună cu colegi de la Clubul Copiilor Lipova şi judoka de la C.S.Podgoria Ghioroc, în sala de judo din localitatea Lipova –Arad. S-au spus poveşti despre istoria judo-ului, s-a făcut un antrenament comun, totul încheindu-se cu o mică petrecere.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.