PMP: „Nu va exista victorie a dreptei fără viziunea, electoratul și eforturile președintelui Traian Băsescu”

PMP: „Nu va exista victorie a dreptei fără viziunea, electoratul și eforturile președintelui Traian Băsescu”

Mişcarea Populară a demonstrat că un partid nou înscris oficial cu patru luni în urmă, poate să-și facă loc pe scena politică în ciuda unor partide vechi de 25 de ani, care au monopolizat viața politică post-decembristă, a anunţat Florin Remeţan (foto), preşedintele organizaţiei judeţene a partidului.

„Am reușit să convingem românii că suntem o voce de luat în seamă. E un început bun, pe baza căruia construim pentru 2016. Orice partid nou care depășește pragul electoral înregistrează un succes. PMP a crescut din ianuarie încoace și are toate șansele să continue această creștere.Adresăm mulțumiri tuturor celor care sau prezentat la vot și în mod special celor care au votat Partidul Mișcarea Populară”, a declarat Remeţan.

În opinia acestuia, alegerile europarlamentare reprezintă testul pe care Partidul Mișcarea Populară l-a trecut cu succes iar intrarea în Parlamentul European a reprezentant obiectivul major al acestui an electoral și el a fost atins. Analiza rezultatelor arată că PMP a luat scoruri mai bune acolo unde mesajul partidului a ajuns, adică în mediul urban mare. „Am obținut scoruri cu două cifre în multe orașe mari. Am luat 13,7% în municipiul Constanța, 12,6% în Piatra Neamț, 12% în Ploiești, 10,9% în Baia Mare, 10,4% în Focșani, 10% în Tulcea, 9,9% în Târgoviște, iar în Arad am obținut 6,03%. De asemenea am luat scoruri de peste 10% în toate sectoarele din Capitală, inclusiv un scor de 13% în sectorul 1 al Capitalei. În orașe precum cele de mai sus (inclusiv în București) ne-am clasat pe locul al doilea după PSD, fiind înaintea PNL și PDL. Trebuie să remarcăm de asemenea scorul foarte bun obținut de PMP în străinătate. Am luat 28,6% în diaspora, în special pe baza votului obținut în Republica Moldova unde am obținut 55%. Acest lucru dovedește că PMP este cel mai credibil partid în ceea ce privește agenda națională și că mesajul nostru de unire cu Moldova în Uniunea Europeană a fost apreciat de românii din străinătate”, a spus Florin Remeţan.

Acesta consideră că Mișcarea Populară a demonstrat la alegeri că atrage publicul urban, publicul mai tânăr. Acesta este electoratul pe care și-l dorește orice partid de centru-dreapta. „Trebuie, de asemenea, să spunem că PMP a obținut scorul său electoral în condiții de agresivitate politică extraordinară din partea PSD, susținuți puternic de diverse trompete mediatice, având ca țintă principală în această campanie Elena Udrea, precum și pe președintele Traian Băsescu. În discuțiile din aceste zile legate de coagulări ale dreptei, de alianțe, de fuziuni chiar nu am văzut principiile pe baza cărora se va face o eventuală coagulare. Proiectul trebuie mai întâi să-și precizeze principiile și să fie deschis tuturor. Altfel, nu e un proiect de salvare a dreptei, ci de salvare a unor lideri sau rețele de partid. Dacă proiectul pornește însă de la includerea unor oameni și de la excluderea altora, nu e vorba de coagularea dreptei, ci de confiscarea dreptei. Iar toți oamenii de dreapta din România trebuie să fie conștienți de un lucru: nu există coagulare a dreptei și nu va exista victorie a dreptei fără viziunea, electoratul și eforturile președintelui Traian Băsescu”, a subliniat Remeţan.

  1. nu mai bea bai Remeteane ca vorbesti prostii

    Raspunde
  2. remetan asta , a gasit un nou cur de lins , primind pentru asta , o mana de pupat .de fapt nici el nu mai stie pe la cate partide a fost si ca o prostituata care se respecta , nu are prejudecati , daca este platit cumsecade pentru serviciile sale infecte .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.