PNL Arad, încotro?

PNL Arad, încotro?

Am lăsat să treacă, deliberat, înainte de a scrie aceste rânduri, câteva zile de la desemnarea candidatului PNL Arad la preşedinţia Consiliului Judeţean Arad. Aşa cum bine ştiţi, în Comitetul Executiv Judeţean, Iustin Cionca s-a impus cu 17 – 15 voturi în faţa lui Adrian Ţolea, în condiţiile unui vot anulat şi a unei „dezertări” de ultim moment.

Dincolo de vot, competiţia a fost una între vechiul PDL şi vechiul PNL. Una în care vechiul PNL a votat în bloc, dovedind unitate, iar vechiul PDL şi-a arătat fragilitatea, consecinţă a frământărilor interne din ultimii ani. Desigur că liderii vechiului PDL nu au agreat deloc demonstraţia de forţă a vechilor liberali, care ar putea, cu ocazia Biroului Permanent Judeţean, să devină vioara întâi în noul PNL Arad.

În opinia mea, competiţia în sine este benefică, mai ales dacă ea va duce la o normalitate în PNL Arad şi, încet dar sigur, la o despărţire de exponenţii unei clase politice desuete, hulite de români.

Aici avantajul PNL asupra PDL este cât se poate de clar: Filiala arădeană a liberalilor a intrat în fuziune deja reformată, având în frunte politicieni tineri, în timp ce democrat-liberalii au adus în noul PNL aceiaşi lideri care în 2012 îi susţineau pe Băsescu şi Boc.

Ce se va întâmpla în viitorul apropiat rămâne de văzut, mai ales că se ştie ce se spune despre politică. Va profita noul PNL Arad de şansă şi se va reforma până la capăt sau va rămâne tributar vechiului mod de a face politică, un mod care a dus la scăderea dramatică a încrederii populaţiei în politicieni şi în acţiunile acestora?

Semnalul dat de Iohannis şi Alina Gorghiu este favorabil despărţirii de exponenţii vechiului sistem. Va fi el pus în practică şi la Arad sau se va dovedi doar praf în ochii proştilor? Iată o întrebare la care răspunsul ar trebui să nu se lase prea mult aşteptat.

  1. PDL arad nu se va reforma niciodata. nu cat timp e Falca acolo cu Cionca si Pistru. Si Igas cu Boghicevici si toti ceilalti de pe vremea lui Boc. asta e adevarul monser

    Raspunde
  2. PNL se va reforma dupa alegerile locale cand Falca va pierde la scor de dezastru iar atunci va face ciocul mic, sau va dispărea cu totul intr-un partid fantomă. Partidul se va reorganiza democratic. Pâna atunci, nici cea mai mică șansă !!!

    Raspunde
  3. Tot ce sa construit nou in Arad de la revolutie pana acum sa facut pe vremea guvernului PDL ,asa ca nu mai aruncati cu noroi in ei , aradenii nu sant prosti cum ii credeti voi,lucru pe care l-au dovedit la ultimele alegeri . Pt. Arad guvernarea psd a fost un dezastru ,au fost ani de stagnare a oricaror investitii.

    Raspunde
  4. Iustine iar tu?Care vechii PNL? Majoritatea sunt la ALDE.Ce tineret pe Boca nu-il voteaza nimeni!

    Raspunde
    • sa fim seriosi, vechii PNL-isti sunt in noul PNL, in ALDE sunt o parte de refugiati care au plecat fiind nemultumiti ca au pierdut alegerile democratice din vechiul PNL in lupta pentru sefia pe municipiu, meciul secolului ( in gluma) Galis vis-avis de Ciupe. A castigat Galis, a plecat Ciupe. Oricum stati linistiti, ca veni ziua cand PNL va fii PNL ( acum este o mica pauza, dar se va termina repede)

      Raspunde
  5. @ Danezu: in nici un partid din Romania nu exista, nu functioneaza si se doreste o democratie reala.
    @ Geo: nene tu esti dus cu sorcova. Hai sa-ti explic! Vin la tine sa-ti amenajez baia, pe banii tai, normal (toate cele facute de Falca au fost pe bani nostrii nu ai lui). O fac cum vreau eu si nu cum vrei tu (niciodata administratia nu s-a consultat cu beneficiarii si platitorii investitiilor), o fac la pret dublu fata de pretul pietii (vezi toate lucrarile cu preturi dublate de comisioane) si la final iti predau o baie amenajat la un nivel de claitate mizerabil (la fel cum sunt toate lucrarile lui Falca al tau). Ca sa intelegi cum lucreaza Falca uita-te la pistele de biciclete: prost gandite, prost executate, inutile in 90% din traseu, scumpe ca dracu, o mizerie totala, un exemplu de cum sa-ti bati joc de beneficiari pe banii lor., Singurul castig sunt comisioanele incasate.
    Daca nu vezi pistele de bcilete inseamna ca ai orbul gainilor. Daca le vezi si continui in interventiile tale cu logica asta inseamna ca esti defect la mansarda, dar defect rau, ca o masina cu motorul distrus, fara roti, fara baterie fara vre-o doua usi, cu geamurile sparte, ruginita si neinmatriculata, pe care nu ti-o accepta nici in programul rabla.

    Raspunde
  6. Mult succes domnului Cionca!

    Raspunde
  7. Foarte pertinenta asertiunea anonimului, dincolo de toate mistocarelile aservitilor.

    Raspunde
  8. Gheorghe Falca faca politica tupeului basiste pe care a dus-o acum sin in PNL. bravos natiune!

    Raspunde
  9. Domnule Cionca noi vă sustinem si va admiram pentru tot ce ati facut din Pecica si pentru activitatea din Parlament. Sunt sigur că veti face performanță si curațenie la Consiliului Judetean. Nu vă lăsați intimidat de oamenii rai.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.