Pod de milioane de euro, PRĂBUȘIT la 10 zile după inaugurare

Pod de milioane de euro, PRĂBUȘIT la 10 zile după inaugurare

Un pod care face parte dintr-un proiect de 200 de milioane de euro a cedat la nici două săptămâni de la darea în folosință.

Prăbușirea podului – construit în Scorciavacche (Sicilia), la mai puţin de 40 de kilometri de Palermo – ar fi fost cauzată de „tasarea” materialelor, a anunţat compania responsabilă cu construcţia acestuia, conform The Telegraph.

Construcţia fusese finalizată cu trei luni înainte de termen, fiind inaugurată în 23 decembrie.

Incidentul a stârnit reacţia vehementă a premierului italian Matteo Renzi, care a afirmat pe Twitter că doreşte să ştie cine se face responsabil şi cine va plăti pentru prăbuşirea podului. Iar reacţia sa nu a fost singulară.

„Cine a făcut greşeala va plăti, atât cei care l-au construit, cât şi cei care l-au inspectat”, a scris tot pe Twitter şi ministrul Transporturilor, Maurizio Lupi.

Patru persoane au fost rănite în urma incidentului. Din fericire, niciun autoturism nu se afla pe pod în momentul prăbuşirii, acesta fiind închis din 30 decembrie, după ce fuseseră observate semne că ar putea ceda.

Firma constructoare s-a mulțumit să dea un comunicat de presă prin care susţine că presa exagerează valoarea proiectului, în realitate fiind vorba despre un pod de 350 de metri, construit cu 7 milioane de euro şi nu 13, aşa cum s-a scris.

Foto: ilprimatonazionale.it

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.