Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul în vămi, la graniţa cu Ungaria

Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul în vămi, la graniţa cu Ungaria

Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, în vederea fluidizării traficului.

„Ca urmare a faptului că, pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada sfârşitului de săptămână, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria.

De la ridicarea restricţiilor de week-end (începând din data de 25.03.2018, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 3.000 de automarfare, din care aproximativ 2.200 numai pe sensul de ieşire din ţară. Menţionăm că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, se păstrează în media de 2-5 minute/camion”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, „a fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise cinci fluxuri de control, la P.T.F. Borş trei, la P.T.F. Vărşand două fluxuri, iar la P.T.F. Nădlac un flux”.

„Având în vedere că la graniţa cu Ungaria formalităţile se efectuează în comun cu autorităţile de frontiera ungare, se ţine permanent legătura cu autorităţile din ţara vecină în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului. Menţionam faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, a precizat Mihaela Leş, agent şef de poliţie.

Recomandări

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

În acest sens, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia on-line si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.