Poliţiştii locali verifică cât de gospodari sunt arădenii

Poliţiştii locali verifică cât de gospodari sunt arădenii

Poliţia Locală Arad a demarat astăzi o amplă acţiune de informare a arădenilor cu privire la hotărârea de Consiliu Local potrivit căreia aceştia sunt obligaţi să facă curăţenie în proximitatea imobilelor în care locuiesc. De asemenea, în cadrul acestei acţiuni, poliţiştii locali vor verifica dacă arădenii îngrijesc spaţiile din imediata loc apropiere.

Arădenii au obligaţia, conform Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad nr. 162 din 2006, să menţină curăţenia pe trotuarele din proximitatea imobilelor în care locuiesc, să întreţină spaţiile verzi pe porţiunile din faţa acestora, respectiv locurile de parcare folosite. De asemenea, cetăţenii sunt obligaţi, prin acelaşi act normativ, să întreţină şi cureţe periodic şi ori de câte ori este nevoie şanţurile, rigolele şi podeţele din apropierea locuinţelor lor.

„Începând cu data de 18 iunie, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Arad au început o amplă acţiune de informare în teren a cetăţenilor cu privire la Hotărârea Consiliului Local Municipal Arad nr. 162 din 2006, rugând arădenii să respecte nemijlocit obligaţiile pe care le au, în caz contrar fiind pasibili de plata unor sancţiuni contravenţionale care urmează a fi aplicate, în cuantum de până la 1.000 de lei. Monitorizarea modului în care cetăţenii înţeleg să participe activ la gospodărirea municipiului Arad, prin îngrijirea spaţiului din imediata lor apropiere, constituie unul dintre obiectivele imediate al Poliţiei Locale Arad, urmând a fi efectuate controale frecvente privind modul în care sunt respectate aceste prevederi; atunci când situaţia o va impune, vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Suntem siguri însă – şi sperăm că lucrurile vor rămâne aşa şi pe mai departe – că arădenii sunt aceiaşi oameni gospodari dintotdeauna, care înţeleg importanţa salubrităţii spaţiului în care trăiesc”, precizează conducerea Poliţiei Locale Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.