PONTA continuă politica ANTI-DIASPORA: Acum, premierul vrea să BAGE MÂNA ÎN BUZUNARELE ROMÂNILOR din străinătate

PONTA continuă politica ANTI-DIASPORA: Acum, premierul vrea să BAGE MÂNA ÎN BUZUNARELE ROMÂNILOR din străinătate

Premierul Victor Ponta i-a înfuriat pe românii din diaspora, după ce a spus că aceştia „nu plătesc niciun leu la sistemul social” şi că ar trebui să contribuie la bugetul de stat al României cu 10 euro pe lună.

Arătându-se nemulțumit de numărul prea mic de contribuabili din România, premierul a propus ca și cetăţenii români aflaţi pestre graniţe să plătească impozite în țară.

„Avem o realitate, trei milioane din populaţia dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara ţării şi nu plătesc niciun leu la sistemul social. Ştiu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj. Îi trimit pe căi private, foarte bine acest lucru. Dar, gândiţi-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuţie pe care am simţi-o. Deci e o problemă şi cred că creşterea numărului de contribuabili este singura soluţie sustenabilă pe termen lung”, a explicat Victor Ponta.

Reacţia românilor din diaspora nu a întârziat să apară. Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), Daniel Țecu, consideră că premierul nu a învăţat nimic după ce concetăţenii din străinătate l-au sancţionat la alegerile prezidenţiale, el continuând să facă declaraţii împotriva acestora.

„Pe cine doreşte premierul României să impoziteze? Cei care au plecat din ţara lor dragă împinşi de lipsa locurilor de muncă, lăsând în urmă prieteni dragi, părinţi sau chiar copii; cei plecaţi pentru că în ţara lor politicienii au fost mai atenţi să-şi umple buzunarele decât să creeze locuri de muncă; cei plecaţi să strângă un ban, pe care de cele mai multe ori îl trimit în ţară la copii, părinţi, sau rude, pentru ca aceştia să aibă un trai mai decent”, susţine Țecu.

Cetăţenii din diaspora l-au acuzat pe Ponta că, deşi a locuit pentru scurt timp în străinătate, „nu a înţeles nimic din dramă pe care o trăiesc românii din afara graniţelor” şi că nu a făcut nimic pentru a rezolva adevăratele probleme ale oamenilor.

„Şi în schimb la ce se gândesc politicienii noştri? Cum să bage mâna în buzunarul românilor din diaspora şi să le mai scoată 10 euro pe lună. Semănaţi perfect cu acei români care ne fac de ruşine prin oraşele Europei, care stau cu mâna-ntinsă, cerşind mila trecătorilor. Am vrea să vă întrebăm şi noi: Aşteptaţi cei 10 euro de la toţi românii din diaspora sau doar de la cei cărora le-aţi permis să voteze? (…)

Poate că ar trebui să scădeţi din aroganţa dumneavoastră şi să începeţi să ţineţi cont şi de petiţiile şi de cererile noastre. Dacă aţi fi ţinut cont de scrisoarea pe care FADERE v-a trimis-o pe 21 septembrie 2014, în care vă arăta foarte clar câte şi unde trebuie instalate secţiile de vot în diaspora, la această oră eraţi preşedinte al României”, completează Daniel Țecu.

  1. Chiorul dracului vrea bani de la noi?,să ne creeze locuri de muncă şi bine plătite apoi vom veni în ţară să plătim taxe, îi multumim lui iliescu a avut grijă să distrugă ţară din 90 şi văd că încă mai vor ceva în buzunar poate nişte cianuri RUŞINE ORDINARILOR

    Raspunde
    • Anonimule,oare numai astia au distrus Tara ?Nu ai sesizat ca este o fratie intre toate categoriile de politicieni ? De ce te lasi manipulat. Nu e unul mai bun decat celalalt,Tara au vandut-o toti cei pe care noi i-am ales.

      Raspunde
  2. Nu are cuz sa Ian impoimpozite CA deja platim amici unde muncim SI stam

    Raspunde
  3. Mai bine sa ii ia la Curva de Masa ca sa futut cu prostii SI a iesit un Handicapat

    Raspunde
  4. Ponta e suparat ca a cautat sa cumpere voturile inafara tarii,a bagat bani multi si romanii i au dat prin gurita si in felul asta vrea sa se razbune saracia.va spun sigur %la%

    Raspunde
  5. Romanii au luat banii ca voteaza cu el si a votat cu iohanis dar nu a fost singurul care a facut asta.a fost si cel care a cistigat.platea 100 000 de euro pt 500 de voturi si astea au fost decisive la alegeri de asta e suparat zdreamta de ponta

    Raspunde
  6. Atata timp cat nu imi baga mana in buzunar ce sa imi ia?

    Raspunde
  7. diaspora nu are ce sa plateasca nimika dar nici ce sa voteze pt romania pt ca nu locuieste in ea nu hotareste cele peste granita soarta mea sau altor romini care traiesc in romania,cum nici o tara nu isi fac urne de voturi in alte tari

    Raspunde
  8. diaspora nu are ce sa plateasca nimika dar nici ce sa voteze pt romania pt ca nu locuieste in ea nu hotareste cele peste granita soarta mea sau altor romini care traiesc in romania,cum nici o tara nu isi fac urne de voturi in alte tari

    Raspunde
  9. Ce retrdat e Ponat asta.. ce crede el ? Ca de lege ca pe vreema iobagilor ? este si prost de behaie.. vinde si pe masa numai sa stea la putere… prim ministru de tara bananiera… acuma da spagi la armata si SRI ca sa poata instaura inapoi dictatura lui ceausescu.. visul lui de aur… tipic procuror de ala incompetent comunist..
    probabil folosyt ca pion de sacrifiu – sa dea legi sa vanda si sa tradeze Romania doar ca s anu fie arestat si el.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.