Postezi fotografii de cuplu pe Facebook? Iată CE POȚI SĂ PĂȚEȘTI!

Postezi fotografii de cuplu pe Facebook? Iată CE POȚI SĂ PĂȚEȘTI!

Cuplurile care își afișează relația pe rețelele de socializare, împărtășind cu toată lumea clipe memorabile din povestea lor de iubire reușesc, uneori, să-și enerveze prietenii virtuali. Acesta nu este, însă, un motiv de îngrijorare, spun cercetătorii, ba dimpotrivă. E posibil ca taman acest lucru să fie cheia longevității pentru relația lor.

Cercetătorii de la Universitatea Wisconsin-Madison (Statele Unite) au ajuns la concluzia că acele cupluri care postează fotografii pe Facebook durează mai mult.

Oamenii de știință au intervievat 180 de voluntari și concluzionat că împărtășirea de fotografii și comentarii ale îndrăgostiților, confirmarea faptului că sunt fericiți împreună sau comunicarea cu jumătatea prin rețele de socializare constituie tot atâția factori de reușită a cuplului.

O astfel de activitate duce la „cimentarea” relației, susțin autorii studiului publicat în Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.

Cu toate acestea, postarea unor comentarii despre situația amoroasă ar putea indica și o formă de anxietate și de fragilitate psihologică, susțin cercetătorii de la Universitaea Brunel (Statele Unite).

Aceștia din urmă au arătat că postările cu conținut languros de tipul „nu ești cu mine de o zi și deja îmi lipsești” dovedesc lipsă de încredere în sine și un puternic sentiment de nesiguranță în relația sentimentală.

Foto: diyphotography.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.