Pot cărțile să schimbe vieți? Pasionații de lectură care au participat la „O carte pe lună #7” spun că DA

Pot cărțile să schimbe vieți? Pasionații de lectură care au participat la „O carte pe lună #7” spun că DA

Cu siguranță fiecare dintre noi are o carte preferată, care i-a marcat într-un fel sau altul existența. Există unele cărți însă, care îți pot schimba viziunea asupra lumii și chiar viața.

Fie că e vorba de o poveste frumoasă cu mesaj, o carte de self-help la care te reîntorci de câte ori simți nevoia sau o biografie din care ai de învățat, unele cărți îți rămân în suflet. Despre asta au discutat și participanții la clubul de lectură arădean „O carte pe lună”, care a ajuns la ediția a VII-a.

La o limonadă sau o bere, într-un cadru relaxat pe terasa Nerv, tinerii arădeni s-au bucurat de ultimele zile de vară și au povestit despre cărțile care le-au schimbat viața. „The purging of Kadillus” de Gav Thorpe, „Plânsul lui Nietzsche” de Irvin D. Yalom, „Prea devreme bătrân, prea târziu înțelept” de Gordon Livingston, „Jurnalul Fericirii” de Nicolae Steinhardt, „Înalta Aventură” de Edmund Hillary, „Fundația” de Isaak Asimov, „Dune” de Frank Herbert, „Frații Karamazov” de Dostoievski și „Pădurea Spânzuraților” de Liviu Rebreanu sunt cărțile care i-au marcat cel mai mult.

După ce fiecare din cei prezenți și-a exprimat opinia despre cartea preferată, s-a dezbătut și subiectul carte vs. e-book reader, un dispozitiv tip tabletă al cărui display este foarte prietenos cu ochii și pe care se pot stoca zeci de mii de cărți în format electronic.

Organizatorii îi așteaptă pe cei care iubesc cititul și în prima lună de toamnă, într-un alt cadru însă și cu o surpriză pentru participanți.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.