Povestea Castelului Peleș a fost lansată

Povestea Castelului Peleș a fost lansată

„Povestea Castelului Peleș” a fost lansată astăzi, la Arad, de Alteța Sa Regală Radu, la Librăria Corina. Relația specială a Aradului cu Casa Regală se concretizează și prin includerea orașului nostru în circuitul lansării cărții.

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Cartea-album „Povestea castelului Peleş” este disponibilă pe site-ul editurii www.curteaveche.ro la prețul de 80 de lei.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.