POVESTEA SFÂȘIETOARE a unui REFUGIAT și a FIICEI ACESTUIA: Cum AU FOST ei SALVAȚI de Internet!

POVESTEA SFÂȘIETOARE a unui REFUGIAT și a FIICEI ACESTUIA: Cum AU FOST ei SALVAȚI de Internet!

O fotografie cu un refugiat palestinian care vinde pixuri pe străzile din Beirut (Liban), purtându-și în braţe fiica adormită, face înconjurul lumii pe rețelele de socializare. În spatele fotografiei se află povestea sfâșietoare a bărbatului care muncește zilnic pentru a-și întreține cei doi copii.

Gissur Simonarson, un activist din Oslo (Norvegia) a fost atât de impresionat de fotografie, încât a postat-o pe Twitter, imaginea trezind, la scurt timp, compasiunea internauților.

„Este o fotografie foarte emoţionantă. Îi vezi expresia feţei şi felul în care întinde pixuri, ca şi cum pixurile sunt tot ce are pe lume”, a explicat Gissur Simonarson.

În doar câteva ore de la postare, din toate colţurile lumii, au venit oferte de ajutor pentru refugiat. Însă, nimeni nu ştia cine este acesta şi nici cine a făcut fotografia, aşa că internauţii au început să distribuie fotografia, cu scopul de a-l identifica pe bărbat. Totul, cu hashtag-ul #BuyPens.

După o căutare de două zile, Simonarson l-a găsit pe Abdul, un refugiat palestinian din tabăra siriană Yarmouk, fugit de acolo din cauza violențelor . „L-am găsit! A fost dificil, dar a meritat! Hai acum să-l ajutăm!”, a lansat el apelul pe Twitter.

Campania creată de Simonarson şi-a propus să strângă 5000 de dolari pentru mica familie a lui Abdul., iar ținta a fost atinsă în doar 30 de minutede la lansarea apelului. Iar banii au continuat să se strângă, la îndemnul activistului.

„Cred că aceasta campanie dovedeşte că omenirea nu este încă pierdută =)”, a comentat Simonarson pe Twitter.

Bărbatul, care îşi crește singur cei doi copii, a fost copleşit să audă că este subiectul unei căutări internaţionale.

Foto: therakyatpost.com

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.