Precedent periculos după ce ACCESUL CU ARME DE FOC a fost PERMIS într-o Universitate

Precedent periculos după ce ACCESUL CU ARME DE FOC a fost PERMIS într-o Universitate

Numeroase cadre didactice ale unei universităţi au ameninţat că vor părăsi instituţia în care lucrează, după ce, miercuri, a fost autorizat dreptul ca studenţii să poarte arme de foc la cursuri.

Universitatea din Texas trebuie să implementeze un proiect de lege adoptat de către aleşii locali, proiect care pune capăt unei interdicţii anterioare în acest sens.

Aleşii au cedat, în luna august, presiunilor unor grupuri de lobby favorabile armelor de foc, convinşi că o recentă serie de atacuri armate în instituţiile şcolare americane ar fi putut să fie evitate dacă studenţii ar fi putut deschide focul.

„Nu cred că pistoalele au ce căuta într-un campus universitar, deci această decizie a fost cea mai mare problemă a preşedinţiei mele de până acum”, a declarat Gregory Fenves, şeful instituţiei. „Însă, în calitate de preşedinte, am obligaţia să aplic legea”, a mai spus el.

Universitatea din Texas, cu sediul la Austin, a fost, în 1966, teatrul primului atac armat în masă dintr-un campus universitar. Atunci, Charles Whitman, un fost puşcaş marin, a ucis 14 persoane şi a rănit alte 31, după ce a deschis focul din turnul unui ceas.

Cu toate că numeroşii membri ai facultăţii, membri ai personalului, studenţi şi părinţi ai studenţilor au semnat petiţii, au trimis e-mailuri şi scrisori şi care s-au organizat în vederea interzicerii armelor în campus şi mai ales în sălile de cursuri, conducerea universităţii trebuie să pună în aplicare legea.

„Prezenţa armelor într-o instituţie de învăţământ superior este contrară misiunii noastre de educare şi cercetare, fondată pe gândirea critică, libertatea de exprimare şi dezbatere”, a mai precizat preşedintele instituţiei de învăţământ.

Armele pot fi interzise în continuare la evenimente sportive, în restaurantele universităţilor, infirmerii, precum şi în laboratoare.

Universitatea Texas este o instituţie foarte apreciată, fiind una dintre cele mai mari instituţii publice americane unde studiază aproximativ 51.000 de studenţi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.