Prefectura și Primăria fac ping-pong cu CENTENARUL

Prefectura și Primăria fac ping-pong cu CENTENARUL

Schimb de replici între Prefectura Arad și Primăria Arad pe tema organizării Centenarului.

Reprezentanții Prefecturii Arad au reacționat la declarația făcute în cursul zilei de miercuri de primarul Aradului, potrivit căruia Prefectura nu ar aloca nici un leu pentru organizarea Centenarului.

„Întrucât presa a diseminat, în cursul zilei de ieri, o declarație a primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în totală neconcordanță cu realitatea, Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea, face următoarele precizări, în scopul stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a discutat, în cursul zilei de miercuri, 4 aprilie, pe tema «Centenarului Marii Uniri»: «În Sala Rotondă din cadrul Instituției Prefectului – Județul Arad a avut loc, așa cum deja se știe, o întâlnire cu tema ,,Centenarul Marii Uniri”. Scopul acesteia a fost coordonarea, la nivelul județului Arad, a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României și nicidecum nu s-a abordat subiectul finanțării evenimentelor, idee inoculată subversiv presei de Primarul Aradului. Intenția noastră a fost doar aceea de a ne sincroniza acțiunile privitoare la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, în așa fel încât să-i dăm evenimentului amploarea cuvenită. În ce ne privește, ne delimităm de orice fel de vituperații menite să umbrească pregătirile unui eveniment de o asemenea amplitudine»”, se arată într-un comunicat de presă transmis de  Prefectura Arad.

Mai jos redăm integral declarația făcută de Gheorghe Falcă:

„Nu ne surpinde faptul că doamna prefect a aflat de anul Centenarului în luna  aprilie și a chemat reprezentanții administrației locale să ne întrebe ce evenimente și acțiuni organizăm cu ocazia celor 100 de ani de la Marea Unire.

Am întrebat-o pe doamna prefect Horgea ce finanțare primește Aradul pentru evenimentele de Centenar din partea Guvernului  și în stilul caracteristic celor de la PSD ni s-a răspuns că ei nu știu ce să facă, cer doar fișe din fiecare județ al țării.

Nu ar fi exclus ca PSD să facă un «cadou» poporului român și să solicite o prelungire a anului Centenar și în 2019 pentru a se putea încadra în calendarul evenimentelor.

Același lucru s-a întâmplat și în privința Monumentului Marii Uniri, Prefectura și Guvernul PSD dau din umeri, aruncă responsabilitatea dintr-o parte în alta, iar arădenii riscă să rămână fără acest simbol al Centenarului.”

 

  1. PSD minte ca deobicei ei nu au bani decat pentru clientela politica , dupa cum bine stim ,CENTENARUL se va sarbatorii la ALEXANDRIA si VIDELE.

    Raspunde
  2. PSD in alianta cu UDMR nu are niciun interes pentru comemorarea ” CENTENARULUI MARII UNIRI”.

    Raspunde
  3. Faptul ca Falca s-a razgandit dupa ce a platiti studii de fezabilitate, nu inseamna nimic. Tot primaria s-a angajat sa construiasca soclul monumentului dar s-a razgandit din nou.Tot primaria, dupa ce s-a tot razgindit trebuia sa gaseasca un nou amplasament , probabil cu alte studii de fezabilitate. Pentru toate acestea este vinovat guvernul si in primul rand aradenii care trebuie sa plateasca nota pentru „competenta ” primarului.

    Raspunde
  4. PSD nu va organiza comemorarea ” CENTENARULUI MARII UNIRI. ‘LUMEA este dusa cu vorba,
    intoxicata si manipulata cu tot felul de diversiuni. pana la urma adevarul va iesi la iveala, dar va fi prea tarziu.

    Raspunde
  5. OFICINELE PSD-ului sunt bine organizate dispun de fonduri ,respectiv sponsorizari , manipuleaza si dezinformeaza opinia publica.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.