PREMIERĂ în România: TAXIURI ELECTRICE de la Renault pe străzile din Arad (FOTO)

PREMIERĂ în România: TAXIURI ELECTRICE de la Renault pe străzile din Arad (FOTO)

Reprezentanții societății arădene Verbiță, dealer Renault, au prezentat astăzi, la Arad, în premieră absolută, primele taxiuri electrice care vor circula, începând de săptămâna viitoare, pe străzile municipiului.

Mașinile sunt model Renault Kangoo ZE Maxi, fără emisii de noxe și zgomot.

„Suntem astăzi într-o zi foarte importantă pentru compania noastră, cât și pentru Arad și România. Lansăm primele taxiuri electrice sută la sută din România, o premieră pentru țara noastră. Parcul de taxi al companiei noastre s-a îmbogățit cu cinci autoturisme complet electrice Renault Kangoo ZE Maxi, cu zero emisii de noxe și zgomot. Am ales pentru aceste autoturisme moto-ul «Calitate pentru mediul înconjurător, calitate în serviciile oferite. Copiii noștri ne vor mulțumi!» Am ales să introducem taxiurile electrice în primul rând pentru îmbunătățirea calității mediului înconjurător. Vedem cu toții că numărul de autovehicule din orașul nostru a crescut foarte mult în ultima perioadă iar noxele emise sunt din ce în ce mai multe. Astfel, ne-am decis să facem primul pas în găsirea unor soluții pentru a avea un aer mai curat în Arad și încurajăm atât persoanele juridice, cât și persoanele fizice, să treacă la autoturisme electrice, pentru că acest lucru ne va fi benefic tuturor pe viitor. Prețul unui astfel de autoturism este de 22.800 de euro plus TVA, iar achiziționarea bateriei costă încă 8.000 de euro plus TVA. Așadar, un efort financiar considerabil făcut de compania noastră, un efort făcut cu gândul la mediul și la sporirea calității serviciilor oferite clienților noștri. Ne dorim ca pe viitor o mare parte din parcul auto de taxi al companiei să fie format din astfel de autoturisme electrice. Tot în acest an grupul Renault a lansat pe piață bateriile cu autonomie de 400 de kilometri și sunt șanse mari ca până în luna aprilie și autoturismele noastre să fie dotate cu această baterie, care ne va oferi mult mai multă libertate de mișcare. Avem și trei stații de încărcare electrice, dintre care una este deschisă și publicului larg, care poate alimenta de la stația noastră“, a declarat Adrian Dumitru, director de marketing al SC Verbiță.

directorii Verbita Gabriel Grizak, Adrian Dumitru

La rândul său, Gabriel Grizak, directorul Companiei de Taxi Verbiță, a precizat: „Autoturismele vor intra efectiv în circulație la începutul săptămânii viitoare, așteptăm acum eliberarea unor acte din partea instituțiilor statului. Cele cinci autoturisme complet electrice Renault Kangoo ZE MAXI, cu zero emisii de noxe și zgomot, vin să îmbunătățească parcul auto al companiei de Taxi, parc care numără în acest moment 207 autoturisme cu licențe pentru transportul de persoane, dintre care două autovehicule sunt destinate și pentru transportul de marfă. De asemenea, vreau să precizez că la sfârșitul anului 2016 am înnoit parcul auto cu 45 de autoturisme noi, fabricate anul trecut, care au înlocuit vehiculele vechi. Autoturismele vechi care au fost înlocuite aveau Euro 3 și le-am înlocuit cu autoturisme cu Euro 6, având gradul de poluare mult mai mic. Am luat această decizie având în vedere dorința continuă a companiei noastre de a aduce un plus îmbunătățirii calității mediului înconjurător. Am dorit, astfel, să continuăm procesul de îmbunătățire a calității oferite clienților, beneficiind de autoturisme marca Dacia Logan berlină, Dacia MCV și Dacia Dokker. Cele cinci autoturisme electrice aduc un plus Companiei de Taxi Verbiță, în special datorită îmbunătățirii calității mediului dar și în serviciile oferite. Sunt vehicule cu cutie de viteze automată, care au o autonomie de 180 de kilometri. Cele trei stații de încărcare pe care le avem la sediul nostru ne vor ajuta în derularea în bune condiții a participării acestor autovehicule la parcursul de zi cu zi pe care îl vor efectua. Vreau să precizez din start că o călătorie cu aceste autoturisme sută la sută electrice nu înseamnă costuri mai mari pentru clienți, tariful rămânând același. Nu vor beneficia de un regim special față de celelalte autoturisme din parcul nostru, asta însemnând că nu vor putea fi comandate explicit de către clienții noștri. Ele se vor regăsi în trafic și sunt sigur că cine va efectua o călătorie cu ele va rămâne surprins plăcut de felul în care rulează, de faptul că nu emit noxe și nici zgomot în timpul mersului. Spațiul de depozitare al portbagajului are un volum de încărcare de 1,3 metri cubi iar dacă se rabatează bancheta din spate spațiul crește până la 3,4 metri cubi, așadar pot fi folosite și pentru transportul de bagaje mai voluminoase. Sunt sigur că cei care vor beneficia de călătorii cu aceste modele vor rămâne plăcut impresionați și vor aprecia plusul de calitate pe care am dorit să îl ducem prin introducerea celor cinci autoturisme complet electrice, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru clienții noștri.“

Mașinile vor circula pe străzile din Arad cel mai probabil începând de luni.

  1. ar trebui ca toate companiile de taxi sa faca asta iar compania de transport sa treaca la autobuze electrice

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.