PREMIERĂ la Arad: Traficul rutier, SUPRAVEGHEAT din AER (VIDEO)

PREMIERĂ la Arad: Traficul rutier, SUPRAVEGHEAT din AER (VIDEO)

Traficul rutier din județul Arad va fi supravegheat din aer pe durata minivacanței de Paște.

În premieră în județul nostru, pe perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Pascală, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, Inspectoratul de Poliție Județean Arad împreună cu Inspectoratul General de Aviație vor supraveghea traficul rutier din aer.

Activitățile de monitorizare și supraveghere a traficului au drept scop combaterea excesului de viteză și prevenirea consecințelor grave rezultate din aceasta abatere de la regimul circulației pe drumurile publice.

La nivel național Poliția Rutieră va acționa în teren cu peste 300 de aparate radar și așa cum menționam mai sus va beneficia inclusiv de suportul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviație care vor monitoriza traficul de pe raza județelor Arad, Bihor și de pe DN1, DN2, DN5, DN6, DN7, A1 și A2.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR

Fiindcă urmează câteva zile cu aglomerări pe șosele, polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să nu apese pedala de accelerație peste limita legală și să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice. Altfel devin  un pericol atât pentru ei înșiși, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

De asemenea, polițiștii vă reamintesc faptul că Centrul Infotrafic informează permanent asupra zonelor în care se înregistrează valori mari de trafic, tocmai pentru a fi evitate și a se folosi rute alternative. În acest scop vor fi prezenți pe principalele artere reprezentanți ai Poliției Rutiere.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.