Presa Marii Uniri, omagiată la Arad printr-un congres internațional

Presa Marii Uniri, omagiată la Arad printr-un congres internațional

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Asociația Română de Istorie a Presei organizează Congresul Internațional de Istorie a Presei.

Tema congresului internațional ce va avea loc în perioada 20-21 aprilie este „Presa Marii Uniri”. Parteneri ai manifestării sunt Academia Română, universități din România, Serbia și Ungaria, Societatea de Științe Istorice din România, Asociația de Istorie Balcanică, Asociația Istoricilor din Republica Moldova, Centrul Cultural Municipal Arad, Centrul Județean Cultural Arad, Arhiepiscopia Aradului, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Biblioteca A.D.Xenopol a jud. Arad, instituții muzeale și media reprezentative.

Manifestarea este dedicată primului Centenar al Marii Uniri și va reuni circa 100 de cercetători, profesori, bibliotecari din România și din țările în care există comunități de români.

Cei interesați să participe la această reuniune științifică aniversară pot accesa site-ul  http://presa-marii-uniri.uvvg.ro/. Nu se percepe taxă de participare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.