Președintele CJA: „În 2018, Aradul primeşte ZERO lei din TVA”

Președintele CJA: „În 2018, Aradul primeşte ZERO lei din TVA”

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, critică din nou Guvernul României care, potrivit acestuia, a procedat într-un mod discreționar atunci când a „tăiat” 45 de milioane de euro de la arădeni.

Pierderile se ridică la peste 10 milioane la Consiliul Judeţean Arad şi peste 35 de milioane de euro din bugetul celorlalte oraşe şi comune din judeţ.

„Pentru prima dată în istorie, Aradul primeşte zero lei din Taxa pe Valoare Adăugată, bani  pe care arădenii îi trimit la Bucureşti. Aceşti bani, ai arădenilor, se regăsesc în alte judeţe, care nu produc. Am atras atenţia, prin orice mijloace, asupra acestui pericol. Am apelat la societatea civilă, m-am adresat unor miniştri, am interpelat parlamentarii, am informat primarii din judeţ care, la rândul lor, s-au revoltat şi au protestat. Sunt afectate până şi cele mai mici comune, cu bugete austere, care sunt «taxate» cu 50-100 de mii de euro. Practic, 450.000 de arădeni sunt pedepsiţi de Guvernul PSD-ALDE”, a precizat Iustin Cionca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad atrage atenţia că guvernările PSD ne-au sărăcit de la an la an, ajungând la acest dezastru, din 2018, când Aradul a fost pedepsit drastic. „În fiecare an, Guvernul ne-a stabilit cheltuieli în plus şi ne ia din bani în fiecare an, dar niciodată nu a fost atât de grav. Toate investiţiile sunt puse în pericol, fie că vorbim despre proiectele pe drumuri judeţene, de cele transfrontaliere, investiţiile în spitale şi şcoli, sau chiar reparaţiile curente şi întreţinerea localităţilor, totul riscă să se blocheze! Pentru a ne putea descurca, trebuie să luăm credite, iar aceste credite vor trebui plătite cu dobândă, tot din banii arădenilor”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În concluzie, Iustin Cionca anunţă un an 2018 foarte greu pentru administraţiile locale, un an în care trebuie să înfrunte sărăcia şi să se mulţumească cu dispreţul pe care guvernarea PSD-ALDE îl are faţă de Arad şi de arădeni.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.