Președintele CJA Iustin Cionca, ACUZAT că face eforturi pentru a BLOCA reabilitarea CETĂȚII INEULUI

Președintele CJA Iustin Cionca, ACUZAT că face eforturi pentru a BLOCA reabilitarea CETĂȚII INEULUI

Potrivit deputatului social-democrat Florin Tripa, Consiliul Județean Arad, condus de Marinel Cionca, cel mai slab președinte din istoria instituției, depune eforturi pentru a bloca proiectul de reabilitare a Cetății Ineului, demarat de primăria din localitate.

După ce a refuzat să elibereze un aviz necesar depunerii proiectului, acum Iustin Cionca a blocat finanțarea acestei investiții, care urma să fie realizată prin programul transfrontalier România – Ungaria, spune deputatul.

„Marinel Cionca face orice pentru a bloca acest proiect al administrației din Ineu, doar pentru simplul motiv că primarul Călin Abrudan nu a ascultat ordinele de partid și și-a permis să caute finanțare pentru reabilitarea Cetății Ineului. După ce anul trecut CJA a refuzat, la comanda președintelui, să elibereze un aviz pentru a putea fi depus proiectul, acum același Cionca a blocat și finanțarea pe programul transfrontalier România – Ungaria. Pentru această axă, exista la dispoziția județelor de graniță din România și Ungaria suma de 24 de milioane de euro. Deși proiectul privind Cetatea Ineului a fost singurul depus în județul Arad, iar din suma de 24 de milioane s-au cheltuit doar 5 milioane, această investiție nu a primit finanțare dintr-un motiv halucinant”, susține Tripa.

„Am fost informați că domnul Cionca a purtat negocieri, care nu știm cât sunt de legale, cu alți președinți de Consilii județene, ca Aradul să nu primească niciun leu pe această axă. Motiv pentru care, deși avem vreo 19 milioane de euro necheltuite, Cetatea Ineului a rămas fără finanțare, din cauza înțelegerilor oculte dintre Cionca și omologii săi, banii respectivi urmând să fie împărțiți pe alte axe. Repet, nu știu cât de legale sunt aceste înțelegeri, dar știm că ele dăunează grav județului Arad, administrațiilor locale care doresc să atragă fonduri europene și care sunt boicotate de către Consiliul județean și de incompetentul Marinel Cionca, care își bate joc de un județ întreg, de mai bine de doi ani. Voi face toate demersurile necesare la nivelul Ministerului dezvoltării, pentru a se verifica modul în care se blochează anumite proiecte europene de către politicieni incompetenți, care în loc să sprijine administrațiile locale să atragă cât mai mulți bani, fac jocul unei găști care și-a împărțit fondurile transfrontaliere în funcție de interesele lor“, declară Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

 

  1. „D-l pastor” nu-i frumos sa mintiti si sa dezinformati, faceti pacat.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.