VIDEO/ Preşedintele CJA a verificat stadiul lucărilor la reţeaua de apă şi canalizare

VIDEO/ Preşedintele CJA a verificat stadiul lucărilor la reţeaua de apă şi canalizare

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a verificat, joi, stadiul lucărilor în cadrul proiectului ce vizează extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad, proiect implementat pe teritoriul a 13 primării şi a cărui valoare se ridică la peste 577.000 000 de lei.

Proiectul este derulat de Consiliul Judeţean Arad (CJA), prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Preşedintele CJA s-a deplasat joi atât în oraşul Pecica cât şi la Nădlac, unde se lucrează la introducerea reţelelor de apă şi canalizare. La acţiune a fost prezent şi senatorul colegiului Constantin Traian Igaş.

În oraşul Pecica, locuitorii vor beneficia de reţele de apă noi, în lungime totală de 23 de kilometri. Tot în cadrul proiectului se va extinde cu peste 40 de kilometri reţeaua de canalizare menajeră şi se va executa o staţie de epurare. Valoarea lucrărilor pentru această localitate este de aproximativ 41 de milioane de lei.

„Ne aflăm pe şantierul staţiei de epurare a oraşului Pecica, staţie ce va deservi 15.000 de locuitori din această zonă. Valoarea lucrării este de peste 15 milioane de lei, fondurile sunt de la Uniunea Europeană, cofinaţarea de 2%  fiind alocată de Consiliul Judeţean. Ne bucură faptul că lucările sunt în grafic şi sunt convins că cei care construiesc această staţie de epurare modernă, care îndeplineşte toţi parametrii ceruţi de UE, se va finaliza în termen. Termenul de predare a staţiei este prevăzut a fi martie 2015, montajul de echipamente va începe în luna septembrie, iar până la începutul anului viitor vor fi făcute înclusiv probele aferente. Considerăm că prin aceste investiţii aducem oraşul Pecica la standarde europene şi totodată, aducem bani pentru a crea locuri de muncă”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.


Primarul Petru Antal a subliniat că staţia de epurare aflată în funcţiune în momentul de faţă deserveşte doar 3.000 de locuitori. „Noua staţie de epurare va fi una dintre cele mai mari investiţii din Pecica, din ultimii 30 de ani. La sfârşit vom avea apă în 90% din oraş şi canalizare în peste 80%, urmând ca până în anul 2016 să avem reţea de apă şi canalizare în proporţie de 100%”, a precizat edilul-şef al oraşului Nădlac.

Tot astăzi, Nicolae Ioţcu a verificat şi stadiul lucrărilor aferente proiectului de introducere a apei potabile şi canalizării în oraşul Nădlac. Aici valoarea totală a lucrărilor este de 21 de milioane de lei iar principalele obiective ce se vor realiza vor fi extinderea reţelelor de apă potabilă cu 4, 9 km, extinderea reţelei de canalizare cu 40 km şi construirea a două staţii de pompare a apei uzate menajere.

„Acest lucru face ca oraşul Nădlac să beneficieze de o infrastructură europeană. Lucrările sunt în grafic, ceea ce înseamnă că în primăvara anului viitor vom avea toată lucrarea va fi finalizată”, a mai precizat Nicolae Ioţcu.

„Sper ca pe viitor să putem accesa şi alte proiecte europene, pentru că Nădlacul este poarta de intrare în România şi trebuie să arate ca un oraş European”,  a menţionat Vasile Ciceac, primarul oraşului Nădlac.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.