Președintele Comitetului de Cultură și Educație a Parlamentului European, în vizită la Arad

Președintele Comitetului de Cultură și Educație a Parlamentului European, în vizită la Arad

Levente Bognar, viceprimarul municipiului Arad, s-a întâlnit miercuri cu președintele Comitetului de Cultură și Educație a Parlamentului European, Doris Pack. La întâlnire a participat și europarlamentarul Iosif Matula.

Întrevederea de la Primăria Municipiului Arad a continuat cu o vizită în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare. Discuțiile au avut în vedere crearea unei rețele europene ale siturilor reconcilierii.

Doris Pack este președinta fundației Franco-Germane pentru cooperare culturală și provine din landul Saarland, unde există un parc dedicat reconcilierii Franco-Germane.

Ideea acordării unei recunoașteri simbolice la nivel european pentru toate monumentele și siturile dedicate reconcilierii fost lansată de vicepreședintele parlamentului European, László Surján, după vizita pe care a efectuat-o în anul 2013 la Arad.

Acest proiect urmărește să promoveze în rândul noilor generații spiritul reconcilierii, încrederea și respectul reciproc între națiunile europene, ca valori fundamentale ale Uniunii Europene.

Foto: Balta János, Nyugatijelen

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.