Prețul la gaze AR PUTEA EXPLODA de la 1 ianuarie! Cei mai afectați, CONSUMATORII cu centrală termică de apartament!

Prețul la gaze AR PUTEA EXPLODA de la 1 ianuarie! Cei mai afectați, CONSUMATORII cu centrală termică de apartament!

Deputatul Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaţilor, a anunţat luni dimineață că există probabilitatea ca prețul la gaze să crească drastic. Deputatul estimează că de la 1 ianuarie, gazele s-ar putea scumpi cu până la 38%, din cauza liberalizării preţului impusă de Uniunea Europeană.

Deputatul a precizat că, deşi majorarea de preţ ar fi trebuit să se facă în etape egale, până în anul 2021, procentul va fi mai mare, pentru că ţara noastră se află în urma altor ţări europene în ce priveşte aplicarea directivelor în domeniu.

„Creşterea ar putea fi cauzată de liberalizarea pieţei gazelor. Fără o intervenţie imediată, preţul va creşte. Creşterea ar discrimina consumatorii care deţin o centrală termică”, a precizat Iulian Iancu.

Vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, a confirmat faptul că preţurile la gaze ar putea fi majorate, pentru toţi consumatorii casnici, cu valori cuprinse între 28 la sută şi 38 la sută.

Iulian Iancu a revenit, ulterior, şi a precizat că cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat vor suporta „o creştere între 28,8 şi 38%, aşa cum a spus ANRE”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.