Previziunile ULUITOARE ale lui Nikola Tesla: A văzut viitorul, înaintea timpului său

Previziunile ULUITOARE ale lui Nikola Tesla: A văzut viitorul, înaintea timpului său

De-a lungul vieţii sale, cunoscutul om de ştiinţă Nikola Tesla a realizat aproximativ 300 de invenţii iar multe dintre ele se găsesc şi astăzi în dispozitivele moderne. El a făcut şi previziuni uimitoare despre viiitor iar ideile sale bizare din urmă cu multe zeci de ani s-au adeverit în zilele noastre. Tesla a avut capacitatea să prevada anumite lucruri înaintea timpului său, potrivit Live Science. Vă prezentăm câteva dintre ideile geniale ale lui Tesla, care în mare măsura au fost realizate de către ştiinţa şi tehnologia actuale.

Maşina de citit gândurile
Tesla s-ar fi gândit să inventeze o maşină pentru a citi imaginile mentale şi gândurile. Într-un articol publicat în Kansas City Journal-Post, în septembrie 1933, el spunea că are mai multe proiecte în lucru, inclusiv un dispozitiv care se referea la „fotografierea gândurilor”.
„Mă aştept să fotografiez gândurile. În 1893, în timp ce făceam anumite investigaţii, am devenit convins că o imagine clară formată în gândire trebuie să fie o acţiune reflexă, să producă o imagine corespuzătoare la nivelul retinei, care ar putea fi citită de un aparat adecvat”, a spus Tesla.
Planul lui Tesla nu a devenit realitate, dar cercetătorii studiază încă viziunea şi explorarea ideii de a construi maşina de citit gândurile.

Transmisia video
Tesla ar fi avut o bună înţelegere a ceea ce astăzi se numeşte transmisia video în timp real, care se petrece pe laptop-uri şi smartphone-uri. Pe 26 ianuarie 1926, Tesla a prezis că prin aplicarea principiilor undelor radio, dispozitivele viitoare vor permite oamenilor să creeze un instrument care să încapă în buzunar şi să vada evenimente îndepărtate.

Electricitatea fără fir
Probabil cea mai mare ambiţie a lui Tesla a fost aceea de a trasnmite energie electrică fără fir pe distanţe lungi, folosind ca mediu doar aerul. El a demonstrat că este posibil să aprindă lămpi fără fir folosind o metodă denumită cuplaj inductiv.

Contactul cu extratereştri?
În 1899, Tesla a făcut experimente cu electricitate de înaltă frecvenţă şi telegrafie fără fir. El a crezut că semnalele radio captate au fost de origine extraterestră. „Sentimentul este constant în creştere pentru mine şi cred că am fost primul care am auzit un salut de pe o planetă pe alta”, a spus Tesla.

Telefoanele mobile
În 1901, atunci când lucra la crearea radio-ului transatlantic, Tesla a propus ceva care seamănă cu telefoanele celulare moderne din ziua de astăzi. Ideea a fost de a crea un plan pentru „Sistemul de telegraf mondial”, care permitea comunicarea instantanee de pe dispozitivele portabile individuale.

Sursa: Ziare.com, Foto: wikipedia.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.