Primăria a dat publicităţii stadiul reabilitării termice a blocurilor de locuinţe

Primăria a dat publicităţii stadiul reabilitării termice a blocurilor de locuinţe

Primăria Municipiului Arad a demarat anul acesta lucrările de reabilitare termică a 11 blocuri de locuinţe, cu un total de 335 de apartamente, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.

Contractele de lucrări au fost semnate în 16 şi 21 ianuarie 2015, cu compania SC AF CONSULTING București, reabilitarea urmând să se finalizeze până la sfârșitul acestui an. Constructorii au primit deja ordinele de șantier iar în prima etapă se execută lucrările interioare, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad.

„Pe baza expertizei tehnice şi a auditului energetic al fiecărui imobil în parte se realizează următoarele lucrări, cu soluții tehnice individualizate:

  • reabilitare termică pentru pereţii exteriori
  • montare tâmplărie exterioară din PVC performantă energetic
  • reabilitare termică a balcoanelor cu tâmplărie din PVC performantă energetic
  • reabilitare izolare termică pentru planşeul peste subsol
  • reabilitare izolare termică și hidroizolare terasă (acoperiș)
  • modernizare a instalaţiilor de termoficare și apă caldă
  • modernizare tâmplăria aferentă spaţiilor comune şi uşilor de acces”, se precizează în comunicat.

Lucrările care se realizează au în vedere reducerea pierderilor de energie cu 40% și scăderea costurilor pentru încălzirea imobilelor. Investițiile sunt co-finanțate 60% de Uniunea Europeană, cota de 40% fiind contribuție împărțită între municipalitate și proprietari.

Concomitent , din toamna anului 2014 se află în execuție lucrările de reabilitare termică a unui alt lot de şapte blocuri (cu 156 de apartamente) care fac obiectul primului proiect aprobat la finanțare de Uniunea Europeană. Pentru alte opt blocuri (480 de apartamente) este în curs licitația de lucrări iar a cincea cerere de finanțare, pentru reabilitarea termică a 16 blocuri (395 de apartamente) se află în evaluarea ADR Vest.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.