Primăria N-A RENUNŢAT: Încep LUCRĂRILE în Parcul Eminescu! Banii, alocaţi la rectificarea bugetară

Primăria N-A RENUNŢAT: Încep LUCRĂRILE în Parcul Eminescu! Banii, alocaţi la rectificarea bugetară

Primarul Gheorghe Falcă va propune vineri spre aprobare Consiliului Local Municipal rectificarea Bugetului General de venituri şi cheltuieli al Municipiului Arad pe anul 2017.

Edilul şef al Aradului a punctat câteva dintre capitolele care vor beneficia de suplimentări bugetare.

Astfel, la Transporturi, se vor aloca Companiei de Transport Public Arad 1.200 de mii de lei, din care 1.100 de mii de lei reprezintă subvențiile pentru transportul public în comun cu tramvaiele și autobuzele pe anul 2017, iar 100 de mii de lei vor fi transferaţi pentru realizarea documentaţiei DALI pentru amenajarea staţiilor de autobuz în Municipiul Arad.

Cu ocazia rectificării bugetare vor fi introduse în buget reabilitări termice la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu, după cum urmează: 38 de mii de lei Grădiniţei PP8,  291 de mii de lei Şcolilor Gimnaziale Iosif Moldovan, Ilarion Felea si Aron Cotruș.

Se vor suplimenta cu suma de 237 de mii de lei reparațiile curente pentru mai multe unități de învățământ: Grădinița PP 1 (40 de mii de lei), PP 14 (20 de mii de lei), Grădinița PP „Elefănțelul Alfa” (30 de mii de lei), Colegiul Național „Vasile Goldiș” (50 de mii de lei), Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” (50 de mii de lei), Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” (20 de mii de lei) și Școala Postliceală Sanitară (27 de mii de lei).

Şi Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad va primi 60 de mii de lei, pentru amenajarea unui laborator de fizică.

La capitolul cultură, recreere și religie regăsim o poziție nouă în lista de investiții pentru anul 2017: DALI pentru reabilitare și modernizare Parcul Mihai Eminescu. Suma alocată este de 40.000 de lei. Municipalitatea arădeană revine, astfel, la ideea de a moderniza Parcul „Mihai Eminescu“.

„Noi avem un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Parcului Mihai Eminescu.  Chiar dacă nu s-a mers mai departe cu amenajarea unui pasaj subteran pentru circulaţia autovehiculelor şi a unei parcări subterane, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne preocupe acest parc. Se vor  modifica tramele de circulaţie, mobilierul urban, vegetatia, sistemele de irigare, vom reabilita treptele de acces în parc”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Foto: Arhiva

  1. Asta zau nu sta pe curul lui pana nu si-o ia in freza ?
    Isi pune toti aradenii in cap !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.