Primăria: Organizatorii mitingului din Parcul Eminescu, vinovaţi de lipsa alimentării cu energie electrică

Primăria: Organizatorii mitingului din Parcul Eminescu, vinovaţi de lipsa alimentării cu energie electrică

Primăria Municipiului Arad îi contrazice pe organizatorii mitingului de sâmbătă, din Parcul Eminescu, susţinând într-un comunicat de presă că ei sunt cei vinovaţi de lipsa accesului la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

„Faptul că asociația «Mișcarea Arădeană» încearcă să justifice propriile probleme organizatorice de la mitingul din 17 ianuarie aruncând vina pe Primărie, este din nou o acțiune de dezinformare față de participanții la miting și față de întreaga opinie publică”, se arată în debutul unui comunicat de presă al instituţiei.

„Așa cum Primăria s-a ocupat că fie asigurată alimentarea cu energie electrică pentru sonorizare la acțiunea din 10 ianuarie, la fel ar fi făcut-o și pentru mitingul din 17 ianuarie, dacă reprezentanții «Mișcării Arădene» și-ar fi îndeplinit la fel obligațiile de organizatori.

Pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări :

Comisia de avizare a adunărilor publice a avizat desfășurarea mitingului din data de 17 ianuarie 2014 în conformitate cu Legea nr.60/1991 privind organizarea si desfășurarea adunărilor publice în exact aceleași condiții în care a fost avizată care acțiunea anterioară din Parcul Eminescu. În privința solicitării de asigurare a alimentării cu energie electrică, organizatorul a fost îndrumat către serviciul de specialitate din cadrul Primăriei pentru stabilirea condițiilor tehnice. Pentru mitingul din 10 ianuarie organizatorii s-au conformat acestei cerințe, dar pentru acțiunea din 17 ianuarie nu au mai efectuat acest demers. Precizăm că municipalitatea nu dispune de sursă proprie de energie electrică în regim de continuitate în Parcul Eminescu, pentru asigurarea alimentării în această zonă fiind necesare demersuri ale Primăriei la compania de electricitate, deținătorul rețelei”, se precizează în comunicatul Primăriei Municipiului Arad.

  1. adevarul e undeva la mijloc. dar primaria putea da dovada de buna credinta si abia apoi sa le scoata ochii celor de la miscarea aradeana

    Raspunde
  2. Multumim primariei care vine sa sublinieze ca tot ceea ce s-a spus in parc a fost conform cu realitatea, cu exceptia „dezinformarii” privind alimentarea cu curent electric. 🙂 Institutie serioasa domle…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.