Primarul cere DEMISIA subprefectului Florentina Horgea. Ce REACŢIE a avut reprezentanta Guvernului!

Primarul cere DEMISIA subprefectului Florentina Horgea. Ce REACŢIE a avut reprezentanta Guvernului!

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a cerut demisia subprefectului Florentina Horgea, afirmând că reprezentanta Guvernului a atacat în contencios administrativ o hotărâre „a cărei legalitate a susţinut-o în Consiliul Local Municipal Arad cu argumente scrise pe trei pagini” pe vremea când era angajată pe postul de jurist al instituţiei.

Este vorba despre Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 201/2014, privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan urbanistic pentru zonă construită protejată, zonă monumente protejate Arad”, pe care Prefectura a atacat-o în contencios administrativ.

Gheorghe Falcă: „Avem semnătura doamnei subprefect”
„Prefectura a atacat planul urbanistic al zonei protejate. În argumentaţie avem semnătura doamnei subprefect, care a fost angajată în cadrul Primăriei Arad, fiind exact persoana care a argumentat legalitatea acelui proiect. Mai mult decât atât, a existat o contestaţie la acest plan urbanistic pentru zone protejate şi Consiliul Local a trebuit să aprobe un punct de vedere juridic, iar acesta a fost elaborat exact de cea care este azi subprefect”, a spus primarul Gheorghe Falcă.

Florentina Horgea, sau legea înaintea politicii
Florentina Horgea

De cealaltă parte, Florentina Horgea a replicat prin intermediul unui comunicat de presă: „Instituția Prefectului are, prin lege, atribuția de a efectua controlul de legalitate asupra hotărârilor consiliilor locale. Atât în Prefectură, cât și în Primării, există anumite proceduri în baza cărora diferitele compartimente se pronunță asupra unor petiții sau sesizări. În calitate de jurist în cadrul Primăriei Municipiului Arad am avut de soluționat din punctul de vedere al procedurii juridice o plângere prealabilă referitoare la Hotărârea 201/2014, formulată de o persoană fizică, arhitect. Strict în baza procedurii prevăzute în legea 554/2004, am propus CLMA respingerea plângerii prealabile, considerând că pentru constatarea unor aspecte de nelegalitate ale Hotărârii 201/2014, petentul se poate adresa instanței de contencios administrativ competentă. Soluționarea pe fond a plângerii prealabile, din punctul de vedere al aspectelor tehnice, a revenit Serviciului Dezvoltare Urbană și Protejare Monumente din cadrul Primăriei, având în vedere faptul că acolo activează specialiști în domeniul urbanistic. În activitatea mea din Primărie nu am avut atribuția de a mă pronunța cu privire la legalitatea adoptării hotărârii 201/2014. În calitate de Subprefect am contrasemnat referatul serviciului de specialitate cu privire la acțiunea în contencios adrministrativ față de hotărârea 201/2014 și, în mod evident, îi susțin conținutul. Nu intru în discuții legate de păreri sau previziuni politice, mai doresc să precizez doar că indiferent de locul meu de muncă, în calitatea mea de jurist voi susține aplicarea cu strictețe a legii indiferent de părerile sau declarațiile oamenilor politici”.

  1. Daca acest proiect de guvern devine realitate…avm doua solutii…Ori emigram , ori iesim in strada cu furci si topoare…

    Raspunde
  2. urat din parte d-lui primar sa se ia de o femeie

    Raspunde
  3. Si-asta are personalitate bipolara, ca Ponta (care promova priiectul Rosia Montana, ca prim ministru, dar zicea ca va vota impotriva, ca deputat)!Ca jurista la primarie n-o interesa o ilegalitate cind i-a fost semnalata de un cetatean, pe care l-a trimis la plimbare, la judecatorie (dna jurista, nu erai obligata sa verifici daca ilegalitatea semnalata este reala?), acum insa, de…sub-prefect o intereseaza. Si mai zice ca nu face politica… Te pomenesti ca se crede vreo tehnocrata? Mars, fa, rapandula!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.