Primarul Falcă ACUZĂ Prefectura că A BLOCAT planurile a 132 de persoane fizice și juridice

Primarul Falcă ACUZĂ Prefectura că A BLOCAT planurile a 132 de persoane fizice și juridice

Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, a explicat într-o conferinţă de presă consecințele pe care le are suspendarea Hotărârii privind Planul Urbanistic al Zonei Monumente Protejate, în urma atacării acesteia de către Prefectură.

„Prin actul mizerabil pe care la realizat Prefectura de a ataca în instanță PUZ Monumente Protejate, 132 de persoane fizice și juridice sunt deja blocate astăzi în proiectele lor pentru lucrări de amenajare sau de dezvoltare. Nici un certificat de urbanism pentru zona respectivă nu poate fi emis. Am avut o parte din acești oameni în audiență, evident i-am trimis spre Prefectură, dar noi suntem oameni cu conștiință și cu respect față de cetățeni. Dacă vom continua procesul cu Prefectura, printr-o estimare sumară a duratei procesului vedem că peste o mie de astfel de solicitări vor fi blocate, întreg anul 2015 ar fi un an blocat din punct de vedere al construcțiilor în centrul orașului. Analizând cu specialiștii din primărie am ajuns la concluzia că vom renunța la cele două amendamente, vom începe demersurile de a realiza un nou PUZ special pentru acest parc, special pentru a avea un parc central cu fluxul de trafic redirijat și cu parcare , astfel încât să deblocăm proiectele de construcții în Municipiul Arad și să demonstrăm că specialiștii au avut dreptate atât în studiul de trafic și în Planul Urbanistic al Zonei Monumente Protejate”, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a prezentat, în acest context, Cadastrul Verde al Parcului Eminescu, detaliind aspectele analizate de specialiștii care l-au elaborat, respectiv evoluția și situația actuală a plantațiilor, structura speciilor, vârsta și valoarea peisagistică, intervențiile care se impun. „Această analiză arată exact cum stă situația pomilor, cum stă situația spațiilor verzi și cred că doboară marile minciuni pe care le-au transmis competitorii politici, cei care au fost politicieni și nu i-au mai ales cetățenii iar astăzi și-au găsit o locație de manifestare în Parcul Eminescu”, a declarat Gheorghe Falcă.

  1. nu mai minti d-le primar că ne-am cam săturat.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.