Primarul Gheorghe Falcă prezent la Bruxelles la a 128-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor

Primarul Gheorghe Falcă prezent la Bruxelles la a 128-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă va fi prezent la Bruxelles în 22 şi 23 martie 2018, cu ocazia celei de a 128-a sesiuni plenare a Comitetului European al Regiunilor, în calitate de membru în delegaţia României la CoR, informează Primăria într-un comunicat de presă.

Ordinea de zi a reuniunii din martie include nu mai puţin de 21 de puncte.  Unul dintre cele mai interesante dintre ele se anunţă a fi cel privind evaluarea la jumătatea perioadei a Fondului Social European, în pregătirea propunerii post-2020. Cel puţin în ultimii ani, FSE a jucat un rol extrem de important  în implementarea măsurilor luate în cadrul Planul european de redresare economică.  Mai ales pe timpul crizei economice, FSE s-a dovedit a fi suficient de flexibil prin creșterea ratelor de cofinanțare ale UE și prin modularea prefinanțării pentru protejarea investițiilor sociale în regiunile în care s-au înregistrat șocuri economice asimetrice, dar şi în cazul grupurilor vulnerabile și expuse, afectate de excluziunea socială.

Liderii locali din UE vor mai discuta despre poziţia lor cu privire la bugetul UE pe termen lung, după 2020, costurile şi riscurile lipsei de coeziune, includerea autorităţilor locale  şi regionale din Balcanii de Vest în iniţiativele UE privind cooperarea macroregională, transfrontalieră şi alte tipuri de cooperare transnaţională. Pe ordinea de zi a sesiunii plenare se află şi o dezbatere privind aşteptările autorităţilor locale şi regionale din UE în ceea ce priveşte viitorul cadru financiar multianual, se mai arată în comunicat.

Europa și vecinii săi: perspectiva locală privind migrația și Balcanii de Vest este tema centrală a acestei sesiuni plenare, în cadrul căreia comisarii UE Dimitris Avramopoulos și Johannes Hahn vor avea alocuţiuni despre gestionarea migrației și extinderea UE.

Comisarul European  Johannes Hahn va discuta despre progresele țărilor din Balcanii de Vest pe calea aderării la UE și importanța reformei administrației locale și regionale.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.