PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Conferință educativă cu tema Biserica, mama noastră, la Arad

PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Conferință educativă cu tema Biserica, mama noastră, la Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PărinteTimotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a desfășurat joi, 26 mai 2016, a șaptea manifestare educativă dedicată Anului omagial al educației tineretului ortodox în Patriarhia Română, în perioada 23-26 mai 2016.

Cadrul dialogului cu cei prezenți a fost legat cu precădere de o temă primită cu viu interes de către profesori, preoți și studenți, părinți și copii: Biserica, mama noastră. În cadrul manifestării la care au participat mai mulți preoți, dar și profesori de la Facultatea de Teologie din Arad, s-a subliniat rolul pedagogic al Bisericii, a cărei pedagogie eclezială orientează viața noastră, ne dă învățături pentru a merge bine, pentru a ne împlini ca persoane.

DSC_4066-2

De exemplu, Pedagogia biblică a cele zece porunci ne indică un drum care trebuie parcurs pentru a ne maturiza, pentru a avea niște puncte precise în modul nostru de a ne comporta față de Dumnezeu, față de noi înșine și față de ceilalți, exact ceea ce ne învață o mamă pentru a trăi bine. Pedagogia eclezială ne invită să nu ne facem idoli materiali care apoi ne fac sclavi, să ne amintim de Dumnezeu, să avem respect față de părinți, să fim cinstiți, să îl respectăm pe celălalt. Pedagogia eclezială  ne învită să vedem și să considerăm poruncile lui Dumnezeu ca și cum ar fi cuvintele, învățăturile pe care le dă mama pentru a merge bine în viață. O mamă nu învață niciodată ceea ce este rău, vrea numai binele copiilor, și tocmai așa face Biserica.

DSC_4055-1

De asemenea, în cadrul dialogului cu cei prezenți s-a arătat că Biserica este o mamă milostivă, care înțelege, care încearcă mereu să ajute, să încurajeze chiar și în fața copiilor săi care au greșit și care greșesc; nu închide niciodată ușile casei, nu judecă, ci oferă iertarea lui Dumnezeu, oferă iubirea sa care îi invită la reluarea drumului chiar și pe acei copii ai ei care au uneori mari probleme. Bisericii nu îi este frică să intre în această noapte a noastră când suntem în întunericul sufletului și al conștiinței, pentru a ne da nădejde mântuitoare. Pentru că Biserica este mamă!

DSC_4056-1(1)

DSC_4048-1

 

Arhim.TeofanMada, vicar administrativ eparhial, coordonator de proiect

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.