PRIMIM SPRE PUBLICARE/ „Bucuria Crăciunului”, spectacol caritabil la Arad (FOTO)

PRIMIM SPRE PUBLICARE/ „Bucuria Crăciunului”, spectacol caritabil la Arad (FOTO)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei a avut loc, duminică 13.12.2015, spectacolul caritabil „Bucuria Crăciunului”.

Din cadrul manifestărilor cultural-artistice și social-etnografice, organizate la Teatrul de Marionete Arad, amintim: piesă de teatru („În vizită…de Crăciun”), tradiţii româneşti ( „Povestea portului popular”, invitată a serii fiind doamna Virginia Linul, meşter popular cu consacrare internaţională), parada porturilor tradiţionale româneşti (urmată de expoziţie), colinde tradiţionale româneşti (Grupul vocal „Brâncoveanu”, Grupul vocal de fete „Sf. Lavrentie”şi Grupul Psaltic „Sf. Ioan Damaschin”).

Manifestările au fost coordonate de artista Georgiana Popan (de la Asociaţia „Magia Cuvântului”) şi de Camelia Iazbinsky (de la Asociaţia „Moblizează-te”).

Spectacolul „Bucuria Crăciunului” s-a bucurat de sprijinul Primăriei Arad, dar şi a Teatrului „Ioan Slavici” Arad, iar sumele adunate vor fi donate copiilor defavorizaţi sau bolnavi.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial, coordonator de proiect

  1. Felicit newsar pentru ca promovati frumosul ,acte culturale si spirituale ,de asta avem nevoie cu totii nu de mizerii si scandaluri. Frumosul va salva lumea dupa cum afirma si Dostoievski.Am fost la acest spectacol care ne-a transmis tututor in suflet o mare bucurie .Deasemenea felicit organizatorii si Arhiepiscopia Aradului reprezentata cu cinste de arhim.Teofan Mada care este un om de mare valoare .Pacat ca nu este lasat sa predice si la bisericile din Arad.

    Raspunde
  2. un crestin ortodox 17 decembrie, 2015, 11:39 am

    in sfarsit se face ceva si la ortodocsi. ca pana acuma a fost varza

    Raspunde
  3. Din pacate generatia mai in varsta desi nu mai are energie si putere de a face pastoratie in adevaratul sens al cuvantului in biserica ortodoxa nu fac loc celor mai tineri formati dupa anul 1989. Suntem incremeniti tot in acelasi sistem ca inainte de anul 1989.Fratilor treziti va si constientizati ca suntem vremelnici pe acest pamant si ne va intreba Hristos la judecata ce am facut pentru mantuirea noastra si a celui de langa noi? ce am lasat in urma ????Si in cler indiferent de functie(patriarh,episcop,preot,monah)ar trebui mai multa dragoste si jertfa pentru semeni ,discernamant si dreapta socoteala pentru tot ceea ce inseamna biserica .Pentru ca biserica nu este proprietatea noastra ci este a lui Hristos.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.