PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Cuvioasa Maică Magdalena (Anglia) va participa la manifestările Filocalia

PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Cuvioasa Maică Magdalena (Anglia) va participa la manifestările Filocalia

Luni, 9 mai 2016, a început la Arad o nouă etapă a manifestărilor Filocalia, ce se derulează în mai multe etape într-un an calendaristic. Manifestările Filocalia, închinate anului omagial în Patriarhia Ortodoxă Română, sunt organizate de Arhiepiscopia Aradului, Centrul Cultural Județean Arad și Consiliului Județean Arad, partener al manifestărilor fiind și Primăria Aradului.

Învitata specială a acestei etape pascale este Cuvioasa Maică Magdalena de la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Essex (doctor în teologie a Universității din Londra și ucenica Părintelui Sofronie), cu o bogată activitate spiritual-didactică, cunoscută și apreciată pe plan internațional. Cărțile sale: Cum să comunicăm copiilor credinţa ortodoxă şi Sfaturi pentru o educaţie ortodoxă a copiilor de azi, au devenit lucrări de referință pentru orice pedagog și catehet ortodox. Aceste lucrări sunt rodul preocupări sale spiritual-educative desfășurate ani de zile cu delicatețe, perseverență și responsabilitate exemplară, atât pentru Biserica lui Hristos, cât și pentru persoana fiecarui copil concret în parte.

Cuvioasa Maică Magdalena va avea mai multe întâlniri cu părinții, copii și tinerii arădeni, unde discuțiile vor fi focalizate pe tema educației ortodoxe. Educația creștină astăzi este și titlul conferinței publice majore, care va avea loc la Sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Aradului în data de 12 mai 2016, ora 19.

cropped-essex

Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial, coordonator de proiect

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.