PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Hramul Bisericii Facultăţii de Teologie Ilarion V. Felea din Arad

PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Hramul Bisericii Facultăţii de Teologie Ilarion V. Felea din Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost organizate manifestări inchinate Sfântului Maxim Mărturisitorul, patronul spiritual al Bisericii Facultăţii de Teologie din Arad.

La Sfânta Liturghie au slujit un număr semnificativ de preoţi şi diaconi de la Facultatea de Teologie, dar şi absolveţi ai Facultăţii arădene, astăzi slujitori ai sfintelor altare pe cuprinsul întregii Mitropolii a Banatului.

A fost evocată personalitatea teologică şi spirituală a Sfântului Maxim Mărturisitorul, teologul Logosului şi mărturisitorul Preasfintei Treimi, a cărui profunzime mistică şi reflecţie filosofică sunt un dar sfânt lăsat Bisericii şi al cărui univers de cunoaştere, de gândire şi trăire inspiră teologia şi activitatea educaţională a generaţiilor de astăzi de tineri.

Sfântul Maxim este un mediator între Răsărit şi Apus, un creator original, care prin lucrări ca Ambigua, Răspunsuri către Talasie, Mistagogia şi Capete gnostice, rămâne un sumum de reflecţie mistică, mistagogică şi spirituală a tradiţiei patristice.

Arhim. Conf. Univ. Dr. Teofan Mada, vicar eparhial

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.