Procesul de INCOMPATIBILITATE al lui Klaus Iohannis se judecă în ianuarie

Procesul de INCOMPATIBILITATE al lui Klaus Iohannis se judecă în ianuarie

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis, marți, recursul făcut de Agenția Națională de Integritate (ANI), în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis și a fixat ca termen de judecară data de 14 ianuarie 2015. Pe de altă parte, Curtea Constituţională (CC) va dezbate, din nou, în 9 decembrie, articolul din Legea 161/2003 în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi Klaus Iohannis, ceea ce presupune că există posibilitatea ca CCR să declare neconstituțional tocmai articolul în baza căruia președintele ales este judecat pentru incompatibilitate.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) urmau să ia în discuţie în 18 noiembrie dosarul primarului Sibiului, dar au amânat dezbaterea pentru 25 noiembrie.

Decizia de astăzi a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, care au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI în care se arăta că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe. Recursul a fost formulat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestația lui Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate. Instanța supremă este cea care va decide definitiv dacă președintele ales Klaus Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

 

  1. Mai oameni buni cine va intunecat mintea , voi mai vre- ti inca o revolutie? voi scoateti lumea- n strada astea sunt niste idei idioate

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.