Profesorul care FOTOGRAFIA eleve în toaleta şcolii ȘI-A RECUNOSCUT fapta. DECLARAȚIA sa este HALUCINANTĂ!

Profesorul care FOTOGRAFIA eleve în toaleta şcolii ȘI-A RECUNOSCUT fapta. DECLARAȚIA sa este HALUCINANTĂ!

Profesorul acuzat că fotografia eleve de clasa a II-a în timp ce acestea se aflau în toaleta școlii, și-a recunoscut faptele.

Informaţia a fost confirmată de ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune. Acesta a adăugat că profesorul a fost suspendat din funcţie și înlocuit la clasă de un alt cadru didactic.

Profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru era cunoscut pentru comportamentul său nedidactic. Acesta intra adesea peste fetițe la vestiare și le vorbea urât elevilor săi. Totul a culminat cu o plângere adusă de părinții unor eleve de 8 ani de la Școala nr. 164 din Capitală, la adresa dascălului, în care aceștia l-au acuzat pe profesorul de sport că le-ar fi pozat copilele în toaleta unității școlare.

În prezent, există o anchetă deschisă la nivelul unităţii de învăţământ, iar în paralel, poliţiştii fac o cercetare, întrucât părinţii l-au reclamat pe profesor şi la secţia de poliţie.

În urma sesizării, profesorul a fost audiat la Secţia 22 Poliţie, care se află în apropierea unităţii de învăţământ, iar poliţiştii i-au reţinut telefonul mobil, pentru o percheziţie informatică.

Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut în rândul elevilor ca un dascăl sever şi care obişnuia să aibă o atitudine agresivă.

Pe de altă parte, Ministrul Educaţiei a dispus, în 2 octombrie, ca o echipă specială să facă o cercetare disciplinară la Şcoala nr. 164 din Bucureşti, raportul urmând să fie finalizat în această săptămână.

„Potrivit datelor preliminare, profesorul a fost suspendat de la clasă, a recunoscut că a făcut acele fotografii în vestiarul care avea deschidere către toaleta”, a precizat ministrul Educației.

Explicaţia dată de cadrul didactic este, însă, una halucinantă: a recurs la acest gest ca o formă de amenințare a copilelor.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că profesorul nu este la prima abatere de la un comportament adecvat, iar echipa care realizează cercetarea disciplinară va stabili de ce nu a fost luată nicio măsură până în acest moment.

Audierile în acest caz vor fi făcute de poliţişti şi procurori de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 6, anchetatorii urmând să stea de vorbă, în prezenţa părinţilor şi a unui psiholog, cu cele trei eleve care se aflau în toaletă în momentul incidentului reclamat de părinţi.

Şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost sesizată de un părinte, prin telefon, în legătură cu faptul că profesorul de sport fotografia eleve în toaletă.

În prezent, dascălul este cercetat pentru violarea vieţii private și riscă desfacerea contractului individual de muncă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.