PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni: Se anunţă căldură, dar şi furtuni

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni: Se anunţă căldură, dar şi furtuni

Începutul de săptămână vine cu vreme frumoasă. În unele zone ale ţării, pe alocuri se înregistrează temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

În zilele următoare, însă, urmează o răcire uşoară. Nu vor lipsi nici furtunile în unele zone.

Până pe 21 mai, vremea va fi caldă pentru această perioadă, în Banat și Crișana, media maximelor urmând a atinge 28-29 de grade, iar cea a minimelor 13-15 grade. Între 22 şi 25 mai va avea loc o răcire uşoară şi treptată, astfel încât se va ajunge, în medie, la valori termice maxime de 22-23 de grade şi minime în jurul valorii de 11-12 grade.

Apoi, vor urma temperaturi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei, respectiv maxime de 25-27 de grade şi o medie regională a minimelor de aproximativ 13 grade.

În cea de-a doua săptămână a prognozei nu vor fi schimbări notabile, astfel încât se va înregistra pe 31 mai o medie a maximelor de 25-26 de grade şi a minimelor în jurul valorii de 13 grade.

Ploi şi furtuni se anunţă, în Crișana, în intervalul 20-30 mai, mai ales în zilele de 22 şi 26 mai, când izolat se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.