Prognoza meteo pentru următoarele zile: GER NĂPRASNIC în toată țara

Prognoza meteo pentru următoarele zile: GER NĂPRASNIC în toată țara

Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, în intervalul 18 ianuarie, ora 23.00 – 21 ianuarie, ora 10.00, mercurul din termomentre urmând să scadă foarte mult. Dimineaţa se vor înregistra -12…-10 grade. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de -5 grade, iar cele minime vor fi de -16 grade.

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În sudul, estul şi centrul ţării vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger. Izolat în Muntenia, Oltenia şi sud-estul Transilvaniei se vor înregistra valori termice în jurul a -20 grade.

În noaptea de luni spre marţi (18-19 ianuarie) şi în prima parte a zilei de marţi (19 ianuarie), în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, temporar, vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 45…50 km/h, izolat peste 60 km/h pe litoral, spulberând zăpada depusă zilele precedente.

În cursul zilei vor fi înnorări în sudul, centrul şi estul teritoriului şi va deveni variabil în rest. În Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei şi pe arii restrânse la munte vor fi ninsori slabe, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea. În restul teritoriului vântul va fi mai donol cu ceva intensificări în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 grade în estul Transilvaniei şi cel mult 1 grad în Oltenia şi în dealurile Banatului, iar cele minime între -16 şi -6 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -20 de grade.

Temperaturile real resimţite vor fi cu mult mai mici în est şi în sud-est.

În zilele următoare, vremea rămâne rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, mai ales în centru, în est şi în sud, cu maxime joi, cuprinse între -9 şi 1 grad. Joi va ninge slab, mai ales în centrul ţării şi la munte. Apoi, probabilitatea pentru ninsori locale va fi mai mare la finalul săptămânii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.