Progresul Pecica rămâne lider şi după meciul cu UTA BD (GALERIE FOTO)

Progresul Pecica rămâne lider şi după meciul cu UTA BD (GALERIE FOTO)

Cu siguranţă a trecut ceva vreme de când Stadionul Progresul a fost plin de suporteri, aşa cum s-a întâmplat sâmbătă după-masă.

Derby-ul etapei din Liga a IV-a făcut ca Strada 2 să devină parcare pe ambele sensuri, între colţul cu fostul sediu Enel şi până la capătul străzii, iar Păduricea a răsunat de sloganuri, tobe şi vuvuzele.

Organizatorii au luat măsuri sporite de securitate: spectatorii au fost verificaţi la intrarea pe stadion, fiind prezentă Jandarmeria, dar şi Formaţia de Pompieri din Pecica.

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, prezent vineri la Arad pentru discuţii cu autorităţile locale în vederea creării unui Centru Regional de Excelenţă pentru tinerii fotbalişti, a părăsit în aceeaşi zi judeţul şi nu a mai participat la meciul din Pecica.

Suporterii UTA Bătrâna Doamnă au sosit cu un autocar şi maşini personale şi au scandat organizat aproape pe toată durata meciului, „înarmaţi” cu steaguri, bannere, petarde şi fumigene.

Nici pecicanii nu s-au lăsat mai prejos: au fost prezenţi în număr mare la meci şi şi-au susţinut echipa cu sunet de tobe şi vuvuzele, aplaudând puternic fazele reuşite. Înainte de startul meciului o parte din ei au aruncat cu hârtii pe teren, pe care jucătorii pecicani le-au adunat rapid.

Se estimează că un număr total de aproape o mie de spectatori au fost prezenţi la meci, pe o vreme mai mult închisă şi răcoroasă, cu vânt rece spre finalul partidei.

Progresul Pecica a început în forţă partida, cu un atac la poarta adversă prin Peii şi, practic, mare parte din primă repriză a fost formată din faze de gol.

Elanul şi dorinţa de câştig s-a văzut şi în numeroasele ciocniri dintre jucătorii celor două echipe. Arbitrul Mircea Ardelean a avut de lucru, alocând nu mai puţin de şapte cartonaşe galbene, din care şase în repriza a doua a meciului.

După pauză, întâlnirea s-a reluat în ritm ceva mai lent şi UTA părea să domine jocul. Spre final, Progresul a intrat, din nou, puternic în atac şi doar puţin a lipsit ca Muhammed (poreclit „Balotelli”) să înscrie golul victoriei.

Nici în urma celor patru minute de prelungire nu s-a înscris vreun gol, astfel că scorul final a rămas de egalitate, 0 – 0.

În orice caz, obiectivul propus de atrenorul Dinu Maghici de a juca cu ambiţie şi a face mândri locuitorii oraşului a fost atins, iar Progresul Pecica rămâne liderul Ligii a IV-a cu 57 de puncte.

Progresul Pecica a intrat pe teren în formula: Rus – Vasilca, Şiclovan, Fritea, Istin – Kuku, Purece (A. Ponta – minutul 84), Gh. Ponta, Arsene, Jamilu (Muhammed – minutul 63) – Peii.

Text: Pavel Sinka (www.pecicanews.ro)

Foto: Pavel Sinka / Sandor Bacsilla

  1. felicitari pecicanilor ca nu s-au dat la o parte in fata clonei cu expirati cu salarii de mii de euro din bani publici!!!!!! care azi si-au demonstrat neputinta.
    UTA BD nu e UTA!

    Raspunde
    • corect! uta bd nu e UTA!

      Raspunde
    • Cred ca trebuie sa fie tare frustrant pentru tine sa ne contesti pe toate siturile cand lucrurile sunt evidente.

      UTA BD este UTA chit ca nu vrei tu sau altii care habar n-au pe ce lume traiesc.

      UTA BD este UTA pentru ca UTA este acolo unde suntem noi, cei carora ne pasa de UTA, care ne implicam si nu stam doar sa latram pe situri precum cainii la luna.

      In toata existenta ta anonima nu ai facut decat sa ne contesti pentru te miri ce motive ridicole. Ni se rupe de tine si de parerile celor ca tine pentru ca pe prosti nu-i ia nimeni in seama.

      Peste nici doi ani nu o sa avem loc de voi pe stadion. Toti o sa va bateti cu pumnul in piept cum ati stiut voi de la bun inceput ca asta era calea. Cunosc placa, am mai auzit-o, am mai vazut-o.

      HAIDE UTA si LA MULTI ANI UTA!

      Raspunde
  2. asa e prietene , cancerul a fost extirpat odata cu trecerea sustinatorilor si a palmaresului de partea viabila a fotbalului aradean , iar ceilalti nu au decat sa asiste la parastasul echipei acestui impostor pe nume martipan .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.