ASTA-I ROMÂNIA: Proiectele de AUTOSTRĂZI pentru care s-au plătit bani grei vor fi ABANDONATE!

ASTA-I ROMÂNIA: Proiectele de AUTOSTRĂZI pentru care s-au plătit bani grei vor fi ABANDONATE!

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus consideră că țara noastră nu are nevoie de prea multe autostrăzi. Deși România se situează pe penultimul loc din Europa la numărul de kilometri de autostradă, în următorii 6 ani vor mai fi construiţi doar 500. În schimb, vom avea mii de kilometri de drumuri expres.

Unele proiecte de autostrăzi, pentru care s-au plătit zeci de milioane de euro pentru studii de fezabilitate, vor fi abandonate, potrivit noului Master Plan pentru Transporturi, care a fost discutat deja cu oficialii Comisiei Europene şi va fi prezentat miercuri în Parlament, urmând să intre în dezbatere publică.

Documentul va intra în vigoare din luna decembrie, iar în baza lui Uniunea Europeană va acorda finanţare României pentru proiectele de infrastructură.

În document sunt incluşi 656 de kilometri de autostradă, care ar trebui finalizaţi până în 2030, o cifră de trei ori mai mică decât cea prezentată de fostul ministru Dan Șova în primăvară.

Suma alocată din fonduri europene pentru aceste proiecte este de 6,28 miliarde de euro.

Pe de altă parte, România ar urma să construiască în următorii 16 ani peste 2.200 de drumuri expres, pe care se poate circula cu 100 de kilometri pe oră.

Cea mai importantă modificare este transformarea autostrăzii Sibiu-Pitești în drum expres. Acesta este ultimul tronson care ar duce la completarea Proiectului prioritar 7 european (fostul Coridor IV pan-european).

Pe de altă parte, în noul Mater Plan a rămas în picioare autostrada București-Comarnic-Brașov.

Foto: ziareromania.ro

  1. AUTOSTRADA ARDEAL 1 octombrie, 2014, 3:01 pm

    Dupa cum vedeti dragi aradeni si ardeleni,miticii isi bat joc in continuare de Banat,Ardeal,Maramures…….noi nu existam pentru ei,doar entitatile lor de sorginte tziganeasca exista ! Asa ca dati-le o REPLICA PRE MASURA la vot,adica NU-I VOTATI !!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.