Prosoapele tale miros urât? Vezi cum te ajută bicarbonatul să le împrospătezi!

Prosoapele tale miros urât? Vezi cum te ajută bicarbonatul să le împrospătezi!

Prosoapele sunt folosite pentru a absorbi apa de pe corpul proaspăt spălat, deci curat, însă, dacă folosim același prosop de mai multe ori și îl ținem multe zile la rând în umezeală, acesta va căpăta miros urât, iar textura materialului va fi una aspră, deloc absorbantă. Mai mult decât atât, prosoapele adună în timp o mulțime de bacterii.

Când în sfârşit le vine rândul în cuva maşinii de spălat, mulţi alegem să punem tone de detergent şi balsam de rufe, în ideea ca acestea să miroase cât mai bine.

Însă rezultatul nu este nici pe departe cel dorit. Mirosul persistă, ba uneori se accentuează cu cât exagerăm mai mult în privința detergenților.

Ce se poate face în această privinţă? Păi, în primul rând, schimbaţi zilnic prosoapele. Dacă aţi ajuns în punctul în care acestea deja au căpătat miros şi nu aveţi bani să cumpăraţi altele, există o alternativă simplă, la îndemâna tuturor: bicarbonatul de sodiu şi zeama de lămâie.

Amestecaţi 100 ml de oţet cu 3 linguriţe cu suc de lămâie şi puneţi compoziţia în compartimentul pentru balsam al maşinii de spălat. După terminarea programului de spălare, porniţi din nou maşina, de data aceasta adăugând 3 plicuri a câte 50 de grame de bicarbonat de sodiu în compartimentul destinat detergentului de rufe. Repetaţi procedura o dată la 3-4 luni pentru a vă bucura de prosoape curate, fără miros neplăcut şi moi.

Foto: theinspiredhousewife.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.