PROTEST la Pungești: Greenpeace instituie „carantină” în jurul sondei Chevron

PROTEST la Pungești: Greenpeace instituie „carantină” în jurul sondei Chevron

Mai mulți activiști Greenpeace din șapte țări au blocat astăzi intrarea în perimetrul din jurul sondei Chevron, din Pungești. Activiștii din România, Ungaria, Austria, Cehia, Polonia, Slovacia şi Germania  au protestat în mod paşnic şi au declarat astăzi zonă de carantină în jurul sondei Chevron de la Pungeşti, blocând zona şi solicitând interzicerea fracturării hidraulice pentru extragerea gazelor de şist.

Activiştii au format un lanţ uman la intrarea în perimetrul Chevron, s-au legat de gardul care împrejmuieşte sonda şi au afişat bannere cu mesajele: „Pungeşti Zonă de carantină anti-Chevron”, „NU fracturării hidraulice”, „Stop abuzurilor din Pungeşti”, potrivit unui comunicat de presă semnat Greenpeace.

În aprilie, compania Chevron a instalat prima sondă de explorare pentru gazele de şist, în ciuda protestelor localnicilor, care au durat luni de zile. Compania plănuieşte să instaleze sonde şi în comunele învecinate şi a primit acorduri de mediu pentru: Păltiniş (Băceşti), Siliştea (Pungeşti), Popeni (Găgeşti ) şi Puieşti unde Consiliul Judeţean Vaslui a dat şi autorizaţie de construcţie.

Până acum, 11 consilii locale din judeţul Vaslui au adoptat hotărâri de interzicere a explorării şi exploatării gazelor de şist. Este vorba despre consiliile locale din Alexandru Vlahuţă, Băcani, Coroieşti, Dumeşti, Ghergheşti, Pochidia, Perieni, Pogana, Puieşti, Tutova şi Vinderei.

Foto: neuerweg.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.