Protocol de colaborare între Inspectoratul Școlar şi Complexul Muzeal

Protocol de colaborare între Inspectoratul Școlar şi Complexul Muzeal

La inițiativa Claudiei Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a avut loc întâlnirea factorilor de decizie din Inspectoratul Școlar Județean Arad şi Complexul Muzeal Arad, în vederea încheierii unui protocol de colaborare care vizează desfășurarea, pe viitor, a activităților educaționale pentru preșcolari și școlari în muzeu, atât în municipiu, cât și în județ.

A fost discutată oferta educațională a muzeului pentru anul în curs, ofertă care include ghidaje tematice, ateliere interactive pentru preșcolari și școlari, tururi ghidate la monumentele istorice, dar și modalitățile de desfășurare și promovare a proiectului național educațional „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, proiecte educaționale realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

Anul trecut, peste 6000 de școlari și preșcolari din județele Arad, Timiș, Bihor, Hunedoara au ales muzeul arădean, ca loc de desfășurare al activităților în cadrul proiectului național educațional „Școala altfel”.

În 2017, „Școala altfel” se desfășoară la muzeu, în perioada februarie – martie, mai – iunie, fiind deja înscriși 1100 elevi din județele Arad și Timiș. Activitățile educaționale sunt derulate de specialiștii muzeului la Arad (expoziția de istorie, științele naturii, artă), Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” Șiria, Muzeul Orașului Lipova, iar la primele ateliere interactive și vizite ghidate s-au anunțat elevii Școlii Gimnaziale „Francisc Neuman”.

Cadrele didactice sunt invitate să opteze pentru activități educaționale în muzeu. Înscrierile se pot face la telefon 0257 281 847 (secretariatul Complexului Muzeal Arad).

Intrarea este liberă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.